Wikitopia
Image default
Aanbiedingen

De 3 leukste Pandemic spellen in één overzicht

Ben jij al bekend met het beroemde pandemic bordspel of wil jij graag kennismaken met dit geweldige spel? Dan helpt dit artikel je snel verder. Het originele Pandemic bordspel was in 2008 op de markt gekomen. Het was origineel alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, maar al snel kwam het spel naar Europa. In de jaren erna is het spel uitgegroeid tot een volledige collectie. Er zijn momenteel maar liefst 13 verschillende spellen en uitbreidingspakketten te vinden. Om te voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet, hebben wij in dit artikel een top 3 samengesteld van leukste Pandemic spellen. Zo kan jij een slimme keuze maken over welke soorten jij wilt toevoegen aan jouw spellen collectie.

1. Pandemic Legacy Seizoen 1

Dit is ook wel het originele Pandemic spel te noemen. In dit spel hebben de spelers het doel om het virus uit de wereld te halen en gezamenlijk de winst te behalen. Het mooie van deze versie is dat het vrijwel de originele versie is. Het is bijvoorbeeld mogelijk om in dit spel gebruik te maken van de verschillende varianten. In de regels in de informatie te vinden over hoe je deze varianten kan koppelen in Pandemic Legacy Seizoen 1.

2. Pandemic Legacy Seizoen 0

Pandemic Legacy Seizoen 0 is een versie die in 2020 is uitgekomen. Dit spel is in zijn geheel vergelijkbaar met de originele spellen van Pandemic, maar er is een duidelijk verschil. Het verschil zit hem namelijk in de verhaallijn. In plaats van dat jij een virus de wereld uit gaat helpen, ben je in dit spel bezig om de plannen van de Sovjet-Unie te achterhalen en te stoppen. De spelers verplaatsen zich allemaal in CIA agenten die tijdens de koude oorlog leefde. Het bordspel is uiteraard helemaal aangepast aan dit thema. Zo beschikt het over paspoorten, Sovjet vliegtuigen en meer.

3. Pandemic the Cure

Pandemic the Cure is de perfecte versie voor iedereen die op zoek is naar een simpele versie van het originele spel.  In dit spel krijg je te maken met 4 verschillende virussen en het is de taak van de spelers om voor ieder virus een vaccin te vinden. Het voordeel van dit spel is dat je geen groot bordspel nodig hebt. Ideaal voor tijdens het reizen bijvoorbeeld. Voor meer bordspellen van dit spel, ga je naar Koning Bordspel.