Wikitopia
Image default
Bedrijven

De nieuwe lastechniek is STT lassen

Als je iets wil lassen met een speciale techniek kan je gebruik maken van STT lassen. Bij deze manier van lassen wordt het allemaal net even wat anders aangepakt dan bij een gewone lastechniek. Door iedereen kan je het STT lassen laten uitvoeren, want je hebt hier niet meerdere personen bij nodig, maar je moet wel even weten hoe dit allemaal precies in elkaar steekt voordat je gaat beginnen aan dit proces. Er wordt bij deze techniek gebruikt gemaakt van een kortsluiting. Bij STT lassen heb je deze boog nodig om het booglasproces in werking te gaan zetten. Op de oppervlakte komt dan een spanning te staan en hiermee wordt dan de stroom onder controle gehouden. 

Lasstromen

Het STT lassen moet je niet zomaar zien als een makkelijke klus, want dat is het zeker niet. Je moet wel goed hebben geoefend om hier echt mee te gaan werken. Omdat je te maken hebt met gevaarlijke materialen kan je dit dus niet zomaar uitvoeren en dien je hier diverse certificaten voor te behalen. Bij STT lassen wordt de warmtebehoefte van het oppervlak steeds maar aangepast aan de lasstroom die je gebruikt en dit werkt ook in de tegengestelde richting, dus andersom hetzelfde. Omdat dit een heel specifieke manier van lassen is, zorgt het STT lassen ervoor dat je te allen tijde controle houdt over het oppervalk wat je met de conventionele manier niet hebt. Het is een erg populaire manier en het STT lassen wordt dan over de gehele wereld ook door vele gebruikt. 

Materialen

Op meerdere materialen kan het STT lassen worden gebruikt, dit betreft natuurlijk staal, maar ook RVS kan hiermee worden aangepakt. Vergis je er niet in dat deze techniek van lassen ook hoog nikkel kan behandelen. Als je meer wil t weten over deze manier van lassen, jezelf wilt specialiseren in het STT lassen of juist hulp nodig hebt met deze lastechniek dan kan je vrijblijvend altijd contact opnemen.