Wikitopia
Image default
Mode en Kleding

Hoe vies is jouw schoen?

Mensen die fysiek werk doen, staan vaak een groot gedeelte van de dag op hun benen. Daarom moeten ze speciale werkschoenen dragen, die veel steun bieden. De buitenkant van deze werkschoenen is vaak vies, wat natuurlijk helemaal geen probleem is. Een teken van hard werk, wordt het zelfs vaak genoemd. Al kun je de binnenkant niet echt zien, vaak kun je wel ruiken dat het daar ook niet echt schoon en fris is. Iemand die fysiek werk doet, doucht zich iedere dag na werk. De werkkleding gaat de wasmand in. Maar de schoenen? Die worden in de gang geschopt, en de volgende dag gewoon weer aangedaan. En dat dag in, dag uit, tot de schoenen versleten zijn. Verdienen die schoenen niet wat meer verzorging? Zou het niet fijn zijn als de binnenkant van die schoenen wat schoner en frisser was? Eigenlijk wel. Daarom zijn schoendrogers aan te raden voor iedereen die iedere dag schoenen draagt.

Iedere dag schoon en fris

Wanneer je thuiskomt van werk, zet je je schoenen op de schoendroger. Dan gaat de schoendroger aan de slag. Door middel van warme lucht die van binnenuit door de schoen wordt geblazen, is de schoen binnen een half uur helemaal droog. Maar dit is niet alles. De bacteriën zijn gedood, en ook de schimmels zijn aangepakt. De schoen ruikt weer lekker, en zweet is in geen velden of wegen te bekennen. De schoen is helemaal schoon en fris en klaar om de volgende dag weer aangetrokken te worden. Zo voel je je pas écht als nieuw als je de volgende ochtend, naast schone kleding, ook schone schoenen aan kan trekken. En je voeten zullen nog nooit zo comfortabel hebben gevoeld. Tenminste, als je ook de juiste werksokken aantrekt.

Comfortable voeten zijn blije voeten

Je moet je hele leven op je voeten lopen. Het is dus belangrijk dat we goed voor onze voeten zorgen. Het liefst houden we ze een beetje comfortabel. Dat wil zeggen, geen zweet, niet te warm of te koud en goed beschermd. Welke sokken je aan hebt speelt een belangrijke rol in deze condities waarborgen. Je wilt dat een sok comfortabel is. Maar ook dat hij ademt en absorbeert. En je wilt natuurlijk dat een sok zorgt dat je geen koude tenen krijgt, maar ook geen enorm klamme voeten. Er zijn nogal wat eisen voor een goede sok! Dat bewijst maar weer hoe belangrijk ze zijn. Succes met het vinden van de perfecte sok.