Wikitopia
Image default
Bedrijven

Koffie bestellen in Spanje

Spanje staat bekend om de eindeloze mogelijkheden van een kopje koffie. Koffie bestellen in Spanje kan soms best verwarrend zijn, zeker als je de taal niet spreekt. Daarom vertellen we vandaag over de meest gedronken koffiesoorten in Spanje en hoe je ze kan bestellen.

 

In vele landen in Europa was koffie al populair toen het in Spanje eigenlijk alleen nog maar door de Koninklijke familie en de adel werd gedronken. Later werd het gelukkig ook door het volk gedronken en werden de eerste cafés geopend, dit gebeurde in 1764. Niet lang geleden was er de ‘gekke’ gewoonte in Spanje om ’s avonds de koffie te maken, maar die niet op te drinken en die dan vervolgens de volgende ochtend in de magnetron weer op te warmen. Nu is dat niet meer gebruikelijk. Net als in Nederland is in Spanje de filterkoffie populair, het is ook de goedkoopste manier van koffie zetten.

 

Café con leche: Dit is de meest gedronken variant in Spanje. Het is een grote kop koffie met warme melk, die voornamelijk bij het ontbijt gedronken wordt. Veel Nederlanders vergelijken deze koffie met ‘koffie verkeerd’.

Cortado: Dit woord betekent geknipt en als je deze koffie wilt bestellen kun je er het gebaar van een schaar bij maken met je vingers. Het is een sterk kopje koffie met warme melk.

Café solo: Het woord betekent letterlijk ‘alleen koffie’ en dat is ook wat het is. Deze koffie is vergelijkbaar met een espresso in Italië, maar er is veel variatie in de sterkte.

Americano: De americano is een minder sterke variant van de café solo. Je krijgt dit vaak in een grote kop en het is populair onder buitenlanders.

Cappuccino: Dit is een americano met opgeklopte melk of slagroom (nata in het spaans) erop.

Carajillo: Deze koffie is niet geschikt voor kinderen, want het is een café solo met een scheut sterke drank er doorheen, zoals whisky, baileys of cognac.

Café con hielo: Dit is een kopje koffie met suiker en een glas met ijsblokjes. Vervolgens giet je zelf het kopje koffie over de ijsblokjes heen om er een heerlijke ijskoffie van te maken.

 

Ben je weer terug van vakantie en wil je de smaak van die heerlijke Spaanse koffie weer eens proeven? Probeer dan eens lavazza a modo mio capsules alternatief, met deze koffiecups maak je in een handomdraai de lekkerste soorten koffie!

 

https://www.koffiecupster.nl