Wikitopia
Image default
Aanbiedingen

Marketing verandert

Klanten veranderen, net als marketing

Een nieuwe studie van The Conference Board presenteerde de mening van senior marketing- en communicatie-managers over de voorkeuren en het gedrag van klanten, en hoe dit marketing zou kunnen veranderen. Bijna 40% van de marketeers verwacht dat de merkentrouw zal afnemen. Terwijl 60% van de marketingleiders verwacht dat klanten meer focussen op bedrijfswaarden, verwacht ongeveer de helft meer cynisme over merkbeloften. Trouw blijven aan merkwaarden is nog nooit zo belangrijk geweest. Authenticiteit helpt bij het opbouwen van klantloyaliteit door vertrouwen op te bouwen. Bovendien kunnen unieke aanbiedingen, innovatie en hechte klantrelaties de loyaliteit behouden.

De verwachtingen van de klant voor regelmatig nieuwe of verbeterde producten en diensten zullen toenemen. Bijna tweederde van de respondenten gelooft dat de openheid van klanten voor experimentele benaderingen van nieuwe producten en processen, evenals hun interesse in het leveren van materialen voor nieuwe producten, zal toenemen.

Het betrekken van klanten bij het productontwikkelingsproces komt niet alleen tegemoet aan de behoeften van de klanten, maar creëert voor hen ook een unieke beleving. Dit type klantinteractie kan de waargenomen authenticiteit en de aantrekkingskracht van het merk vergroten. Om klanten op de meest boeiende manier te betrekken, moeten bedrijven klanten informeren over hoe hun bijdragen worden gebruikt.

PR is essentieel bij het opnieuw opbouwen van uw bedrijf

Wanneer bedrijven terugkeren naar hun dagelijkse routine, zullen sommigen van hen opnieuw moeten nadenken en kosten moeten besparen om het hoofd boven water te houden, zei Mhuseli Wangile, mede-oprichter en directeur van Dynaste Communications Firm, Zuid-Afrika. Tegelijkertijd moeten bedrijven zich niet haasten en PR-kosten opgeven. Om uw bedrijf weer op het goede spoor te krijgen, moet u uw bedrijf en zijn diensten bewust maken. Er is geen bedrijf zonder klanten, en om nieuwe klanten te werven, moet u de bekendheid van uw diensten en producten vergroten. Dit is precies wat PR doet.

Vanwege de COVID-19-crisis hebben veel andere bedrijven besloten hun PR-budgetten te verlagen. Dit is een zeer slechte zakelijke zet. PR helpt bedrijven om ondersteuning van derden te krijgen en tegelijkertijd de crisis op te lossen en een aangetaste reputatie te herstellen. PR biedt niet alleen directe interactie met de consument in vergelijking met andere marketingtactieken, maar helpt ook om de crisis het hoofd te bieden en de reputatie van het bedrijf te herstellen.

PR is een kosteneffectieve tactiek bij het opbouwen van naamsbekendheid in vergelijking met andere marketingtactieken zoals promoties en advertenties. Dit is wat elk bedrijf nu nodig heeft: een economische manier om uw product of diensten te verkopen aan de mensen die ze nodig hebben.

Het consumentenlandschap tijdens COVID-19

Merken streven er altijd naar om het consumentenlandschap te waarderen, maar met het snel veranderende consumentensentiment is het moeilijk om nieuwe strategieën onmiddellijk aan te passen. Een onderzoek door onderzoeksbureau Emotive Technologies onderzocht de huidige houding van de consument om te laten zien hoe bedrijven tijdens en na COVID-19 door het uitdagende landschap kunnen navigeren. De studie evalueerde de huidige houding van de consument ten opzichte van banken, fastfoodrestaurants, horeca, mobiele operators en detailhandel, zodat merken hun strategieën correct kunnen aanpassen.

De belangrijkste onderzoeksresultaten zijn:

69% van de ondervraagden is geïnteresseerd in sterk leiderschap van bedrijven en merken in de komende maanden, aangezien ze eerder een gebrek aan vertrouwen in de overheid hebben;

het bieden van een positieve ervaring is momenteel het belangrijkste en onderschatte element van interactie in alle bestudeerde industrieën;

32% van de respondenten is het er absoluut mee eens dat ze meer online zullen winkelen na het einde van de pandemie, wat betekent dat consumenten meer innovatie eisen van retailers.

Gezien de aanhoudende onzekerheid rond de pandemie, is het belangrijk om klantrelaties te begrijpen, te accepteren en te koesteren, zodat bedrijven de juiste beslissingen kunnen nemen. Tegenwoordig willen mensen zichzelf zien in de merken waarmee ze omgaan. Het effect van COVID-19 zal door onzekerheid het consumentengedrag blijven dicteren en attitudes vormgeven. Als merken het vertrouwen van de consument willen winnen door aandacht te schenken aan hun gedrag, hebben ze de kans om langdurig vertrouwen en loyaliteit op te bouwen.

Waarom bedrijven steeds slechte datagestuurde beslissingen nemen

Big Data bestaat al meer dan tien jaar. Hoewel de meeste bedrijven grote hoeveelheden middelen hebben besteed aan het verzamelen, visualiseren en analyseren van gegevens, hebben maar weinig bedrijven echt geprofiteerd van het volledige potentieel van gegevens. Gegevens helpen u de voorkeuren van de consument, klantgedrag, productlevenscyclus, toeleveringsketens, marketing en meer te begrijpen. Desondanks blijven veel bedrijven vertrouwen op de intuïtie van hun leiders bij het nemen van beslissingen. En de weinigen die afhankelijk zijn van gegevens, optimaliseren de kansen om groei te stimuleren niet. Er zijn drie belangrijke redenen waarom ze geen gebruik kunnen maken van hun gegevens: analytische verlamming, organisatorische onenigheid en faalangst.

Analytische verlamming

De overvloed aan gegevens kan gemakkelijk een belemmering vormen voor de besluitvorming. Bedrijven proberen vaak gegevens te verzamelen en te analyseren zonder een duidelijk einddoel. Het hebben van een solide datastrategie met betrekking tot uw bedrijfsdoelen is echter essentieel. Bovendien maakt het gebruik van meerdere informatiebronnen het moeilijk om te weten op welke bron u moet vertrouwen. Elimineer datastromen die de minste impact hebben op de besluitvorming en concentreer u op degene die helpen bij het genereren van resultaten. Elke zakelijke beslissing op dezelfde manier benaderen, kan ook tot verlamming leiden. Geef elke oplossing de juiste hoeveelheid gegevens en analysetijd die ze verdient op basis van het belang ervan.

Organisatorische meningsverschillen

Meningsverschillen tussen afdelingen zijn voor de meeste bedrijven buitengewoon negatief. Er ontstaan ​​echter meestal meningsverschillen tussen geïsoleerde teams, in plaats van mensen die samenwerken met een gemeenschappelijk doel. Als het om gegevens gaat, blijft het probleem hetzelfde wanneer elke afdeling of groep hun gegevens afzonderlijk verzamelt en analyseert. Bovendien worden deze gegevens mogelijk niet gesynchroniseerd.

Faalangst

Faalangst is een ander belangrijk onderwerp dat wijdverbreid is en een sterke invloed heeft op datagestuurde besluitvorming. De potentiële impact is een gebrek aan creativiteit, innovatie en vooruitgang in producten en diensten, resulterend in resultaten die niet bevorderlijk zijn voor bedrijfsgroei en veerkracht.

Datagestuurde besluitvorming is essentieel in de huidige zakelijke omgeving en helaas kunnen de meeste bedrijven hun gegevens nog steeds niet beheren. Een toewijding aan een datagedreven cultuur kan uw bedrijf het vertrouwen geven dat u streeft naar groei.

Neem contact met ons op en we bespreken verschillende mogelijkheden.

E-mail: info@webdevelopmentapp.com

BE: +32 499 41 46 24

Franklin Rooseveltplaats 12, 2060 Antwerpen, Belgie

webdesign belgie

webdeveloper

https://webdevelopmentapp.com/nl/