Wikitopia
Image default
Muziek

Overal radio kunnen luisteren

Radio luisteren is iets wat een hoop mensen toch dagelijks doen. Via de telefoon, op het werk of in de auto. Overal waar je komt bestaat wel de mogelijkheid dat er een radio aanstaat. Als je naar de winkels gaat dan staat er vaak ook wel een radio aan. Je ontkomt er eigenlijk niet aan en ondanks het feit dat het al heel lang bestaat is de kans vrij klein dat het de komende tijd minder zal worden gebruikt. Er is namelijk niet echt iets wat de radio kan vervangen. Het enige wat door de tijd heen verandert is zijn de frequenties. Waar vroeger veel gebruik gemaakt werd van de AM-frequentie is het vandaag de dag de FM-frequentie die domineert. AM wordt eigenlijk helemaal niet meer gebruikt.

Het enige wat de FM-frequentie zou kunnen vervangen is de digitale frequentie. De digitale frequentie is al enkele jaren uit, maar niet zo goed aangeslagen. De reden hiervoor is waarschijnlijk dat de apparatuur die ervoor nodig is om de digitale frequentie op te vangen, te duur is. Het kan een flinke investering zijn als je een DAB+ radio zou willen aanschaffen. De meeste mensen kiezen er daarom ook voor om dat niet te doen en gewoon naar de FM frequentie te luisteren, omdat elke auto wel een FM radio heeft. Als ze dan thuis zijn kun je gewoon de computer aan zetten en radio beluisteren via een online radio. Online is het aanbod ook nog een stuk groter dan met een digitale radio en vaak kun je je computer ook nog eens aansluiten op een goede stereo installatie, waardoor het allemaal toch nog net even wat beter klinkt.

De radio zal nog wel een paar jaar meegaan en de internet radio zal op den duur waarschijnlijk de FM frequentie vervangen. Digitaal zal volledig worden overgeslagen.

http://www.radioguide.fm