Wikitopia
Image default
Dienstverlening

Precisiereiniging met ultrasoon

Vaak is er precisiereiniging nodig bij stalen objecten zoals rvs, omdat met de hand sommige plaatsen niet bereikt kunnen worden en het object toch goed gereinigd moet worden.

 

Snel en grondig reinigen

 

Er worden heel veel objecten van rvs gemaakt, zoals auto onderdelen en deze moeten grondig gereinigd worden, zodat ze langer mee kunnen gaan. Rvs gaat namelijk heel lang mee, mits het goed gereinigd en onderhouden word. Als we een simpele voorbeeld nemen, zoals auto onderdelen zitten er vaak heel vaak plekken op dat moeilijk te bereiken zijn. Deze plekken moeten wel goed schoongemaakt worden, zodat de onderdelen langer mee gaan en de auto dus ook langer mee gaat.

 

Met het ultrasoonbad kan dit bereikt worden, omdat het gebruik maakt van lage frequentie geluidsgolven. Ultrasoon reinigen is gebaseerd op de voortplanting van geluid door reinigingsvloeistof op waterbasis. Bij het gebruik van reinigingsvloeistof gebaseerd water, is er continue overdracht van geluidsgolven als de frequentie van het geluid laag is. Als de frequentie toeneemt ontstaat er een negatieve druk in de gebieden van verspreiding, waardoor er waterstof belletjes ontstaan. Het belletje zal vervolgens groeien tot een onstabiele afmeting en het zal daarna imploderen. De mini implosie zorgt voor een sterke stroming, dat voor een borstel effect zorgt, waardoor al het vuil los komt.

 

Het gebruik van de ultrasoon reiniger is ook heel simpel, want het is een bad dat je vult met de reinigingsvloeistof, daarna doe je de rvs in het bad en zet je het apparaat aan.

 

Beschermende laagje op de rvs

 

Na het reinigen van rvs objecten, zoals auto onderdelen kun je het ook extra beschermen. Dit doe je door de rvs te polijsten. Door het polijsten komt er namelijk een beschermende laagje op de rvs, dat vervolgens het vuil weert. Zo hoef je de rvs de komende jaar niet meer te reinigen.

 

De methode dat hiervoor word gebruikt bij de rvs, is vaak hoogglans polijsten. Dit komt doordat met hoogglans polijsten de rvs weer als nieuwe eruit komt te zien, maar ook omdat de beschermende laagje sterker is. Met andere soorten polijsten word de rvs namelijk dof en dat is niet goed voor de rvs.

 

Het hoogglans polijsten gebeurt meestal in een aantal stappen. Eerst word de rvs geslepen, zodat het wat gladder word. Het word daarna geschuurd, totdat de imperfecties eruit zijn, waarna het word voorgepolijst. Pas wanneer dit allemaal gedaan is, begint het hoogglans polijsten van de rvs.

https://vangeenen.nl