Wikitopia
Image default
Mode en Kleding

Schoenen van Greve

In 1898 begon de Waalwijkse Hermanus Greve een schoenmakerij in de Langstraat. Greve werd al snel een begrip, vooral bekend om zijn handgemaakte instapschoenen voor heren. Nu, bijna 130 jaar later, is Greve nog steeds overal te koop.

Wat kun je verwachten van een Greve-schoen?

De veelal handgemaakte schoenen van Greve zijn speciaal ontwikkeld om goed om de voet te passen en lang mee te gaan. Duurzaamheid is een belangrijk aspect van de Greve-schoen. Greve schoenen zijn kwalitatief en simpel, maar toch stijlvol. Ideaal dus voor de modebewuste man die ook graag voor comfort en duurzaamheid gaat. Waar Greve aanvankelijk bekendheid vergaarde met instappers, kun je in het aanbod ook sneakers en nette veterschoenen verwachten. In de nieuwe Greve-comfortline zitten naast de lengtematen ook twee verschillende breedtematen. Ideaal voor mannen met wat bredere voeten die ook een stijlvolle schoen willen dragen.

Hoe draag jij je Greve schoenen?

Door hun stijlvolle en toch simpele karakter is de Greve-schoen ideaal voor officiële gelegenheden zoals een bruiloft, begrafenis of voor op kantoor. De nette veterschoenen van Greve staan prachtig onder een bijpassend pak, maar ook de loafers en sneakers zijn prima met nette kleding te combineren. Dat laatste is ideaal voor mannen die niet op dagelijkse basis op chique gaan. Zij kunnen hun Greve-schoen van die ene bruiloft immers een week later ook prima onder hun spijkerbroek dragen. Ondanks de simpele ontwerpen springt de Greve-schoen door zijn klasse uit het oog.

Onderhoud van een Greve-schoen

Vrijwel elke Greve-schoen is van echt leer. Gladleren schoenen zijn prima te onderhouden met een zwarte of kleurloze poets en een beschermingsspray. De suède schoenen en de schoenen van bewerkt leer vragen iets meer aandacht. Suède moet zo veel mogelijk uit het licht gehouden worden om de kleur intact te houden. Bewaar de schoenen dus in de doos of op een andere donkere plek wanneer je ze niet draagt. Kleurverschil valt te voorkomen en/of verhelpen met een suède-nubuck spray. Vlekjes kun je verwijderen met een suède-borsteltje of een zilverzand blokje. Spuit je schoen na een dergelijke behandeling altijd opnieuw in met een beschermingsspray. Bewerkt leer is leer met reliëf en vaak ook een coating. Bewerkt leer is door het reliëf eigenlijk niet te poetsen met een gewone poets. Wel bestaan er sprays voor bewerkt leer om het materiaal soepel te houden. Vergeet wederom natuurlijk ook niet om ze eens in de paar weken in te spuiten met een beschermingsspray.