Verbeter de luchtkwaliteit in je huis met een luchtzuiverende kamerplant

door | december 5, 2019

Het toevoegen van een luchtzuiverende kamerplant aan je inrichting heeft een positief effect op het binnenklimaat. Des te meer planten met deze eigenschap je in je werk- of leefruimte neerzet, des te sterker wordt dat effect. Luchtzuiverende kamerplanten verhogen het zuurstofgehalte van de binnenlucht, verminderen schadelijke stoffen en dragen positief bij aan het luchtvochtigheidsniveau. Alle reden dus om bij Green Bubble een blik te werpen op het assortiment luchtzuiverende kamerplanten om zo je leefruimte niet alleen van een stukje gezelligheid, maar ook een stukje gezondheid te voorzien.

Waarom is de luchtkwaliteit in huis zo slecht?

Van het belang van een luchtzuiverende kamerplant word je jezelf nog bewuster wanneer nadenkt over de vervuilde lucht waar je dagelijks in leeft. Het overgrote deel van de bevolking brengt negentig procent van zijn tijd –op het werk én thuis- binnen door. Elke kubieke meter lucht bevat echter miljoenen fijne deeltjes (ook wel partikels genoemd) die onder andere stoffen, allergenen, bacteriën en virussen bevatten. De concentratie van deze stoffen in de binnenlucht is vele male hoger dan die in de buitenlucht. Zeker wanneer je daar in de winter de verwarming bij optelt, is het binnenklimaat over het algemeen van ondermaats niveau.

De gevolgen van een matige luchtkwaliteit

Luchtkwaliteit die niet aan de eisen voldoet, kan behalve diverse gezondheidsklachten ook een negatieve invloed hebben op je humeur. Ook vermindert het je concentratievermogen en daarmee je productiviteit. Het aanschaffen van een luchtzuiverende kamerplant –en als er sprake is van een grote ruimte: luchtzuiverende kamerplanten- kan deze negatieve effecten tegengaan. Met een of meer luchtzuiverende kamerplanten kun je de luchtkwaliteit op een natuurlijke manier verbeteren. Andere luchtreinigers en –bevochtigers kun je dan in eerste instantie achterwege laten.

Het merkbare effect van een luchtzuiverende kamerplant

Alhoewel hij natuurlijk geen wonderen kan verrichten, heeft een luchtzuiverende kamerplant wel degelijk een invloed op je gezondheid. Per uur zuivert hij tien kubieke meter lucht voor je. Zeker wanneer je jouw nieuwe groene vrienden, die je bij Green Bubble makkelijk en snel aanschaft, de juiste verzorging geeft, kunnen ze optimaal hun werk doen en jou van een omgeving voorzien die nét een tikkeltje gezonder is.

https://www.green-bubble.com/nl/