Wat is Loopbaanbegeleiding?

By | november 7, 2015

Loopbaanbegeleiding is het ondersteunen en aanraden bij het maken van loopbaankeuzes. U bekomt persoonlijke opvang  waarbij de loopbaanbegeleiders gesprekspartner voor u zijn. Loopbaanbegeleiding bied u inzicht in uw kansen, passies, kwaliteiten, motivatie en positie op de arbeidsmarkt. Welke fasen moet ik zetten om de bruikbare ambt te vinden? Wat is mijn capitulatie? Hoe gebruik ik mijn kwaliteiten optimaal. Een weerwoord op deze vraag krijgt u doormiddel van loopbaanbegeleiding. Een opleiding loopbaanbegeleiding is geschikt voor arbeiders, ondernemers en carrièremannen- en lady´s.

Voor wie is Loopbaanbegeleiding?

Bent u ontslagen of zit u in opzegtermijn? U weet niet waar u op moet solliciteren. Of uw wordt niet uitgenodigd op sollicitaties. Met loopbaanbegeleiding kunt u dit aanpakken.

Personeel

Ik heb moeite om mijn personeel te motiveren, ik heb het gevoel dat ik er alleen voor sta en ik schuif de vervelende taken voor me uit. Herkenbaar? Met loopbaanbegeleiding kunt u hier iets aan doen.

Ontslagen of in opzegtermijn?

U verlangt promotie maken of aangaande een aantal jaar. En hoe kunt u uw leiderschap overtreffen of andere competenties. Met loopbaanbegeleiding kunt u hier iets aan doen.

loopbaantest

Mits u behoefte heeft aan inzicht in uw kansen, overgave, eigenschappen , motivatie en positie op de arbeidsmarkt.

Heeft u behoefte aan joboriëntatie? Is dit de bruikbare betrekking voor u? Heeft u behoefte aan inzicht loopbaanbegeleiding? Gaat het de perfecte kant op met uw carrière? Als u vragen heeft omtrent uw loopbaan, dan biedt loopbaanbegeleiding inzicht.

Waarom loopbaanbegeleiding?

is erop gericht om u te helpen bij aanpassingen in uw leven. Heeft u moeite met veranderingen in uw arbeid of loopbaan? Raakt u de balans kwijt tussen uw taak- en privéleven? Loopbaanbegeleiding kan u voorzien van raadgeving. Dat advies escorteert u bij het vinden van een weerwoord op uw vraag. Kortom, met de attentie loopbaanbegeleiding lost u het probleem op. Enkele pluspunten van loopbaanbegeleiding zijn: goedkoop met loopbaancheques, een traject geeft antwoorden op en beter in uw schoenen staan.

 

Loopbaancheques

Wanneer komt u in aanmerking voor loopbaancheques

Vanaf 1 maart 2015 hebben ook personeel die in Vlaanderen verblijven, maar niet werken, recht op jobcheques (en opleidingscheques). Hetzelfde geldt voor Europese personeel die in Vlaanderen of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest werken, maar niet verblijven.

Met de loopbaancheques bekomt u goedkope loopbaanbegeleiding. Tijdens het jobcoachingtraject gaat u bijeen met de loopbaanbegeleider kijken naar uw loopbaanvraagstukken. Tevens bekomt u inzicht in uw positie op de arbeidsmarkt en wordt er gekeken naar het belang van de verhouding tussen uw arbeid- en privésituatie. De loopbaancheques zijn een elektronisch betaalmiddel voor bekwame loopbaanbegeleiding . De jobcheques zijn beschikbaar gesteld door de Vlaamse overheid.

Hoeveel kost loopbaancoaching?

80 euro voor 8 uur begeleiding. 

 

 Wat als ik mijn job cheque kwijtraak?

Geen nood. De cheque is gepersonaliseerd en uniek. Als u de jobcheque onaangebroken laat, vervalt deze na 3 maanden. Het geld wordt teruggestort. Het recht om een jobcheque aan te vragen behoud u.

Hoe zien jobcheques eruit?

Uw contactgegevens. De jobcheque is uniek en alleen voor u bestemd. Een cheque overnemen van een ander is onmogelijk.

Stap 3. Bezorg de loopbaancheque bij een loopbaanbedrijf. (mail of uitgeprint meenemen).

Heb ik recht op loopbaancheques mits ik in mijn opzeggingstermijn zit?

Op het moment dat u in uw opzegtermijn zit, kan u uw loopbaancheques bestellen. Wanneer uw opzeggingstermijn verstrijkt, is het niet mogelijk om loopbaancheques te reserveren. Tevens heeft u recht op jobcheques tijdens uw termijn van verbrekingsvergoeding.

Heeft u er wel recht op? Dan verkrijgt u van de firma Edenred een acceptgiro voor € 40,- via uw mail of post.

Zijn de jobcheques fiscaal aftrekbaar?

Nee. Het is niet mogelijk om uw jobcheque af te trekken van de heffingen.

 Heeft u een vorm van autisme?

Mensen met een vorm van autisme/ADD/ADHD of gedragsproblemen voelen zich prettig tijdens de loopbaantrajecten. De onofficiële ambiance, de overzichtelijke stelsel en de vele locaties dichtbij uw woonplaats zorgen daarvoor. De betrokken en individuele opvang van de loopbaanbegeleiders draagt bij aan dat prettige gevoel.

Bestel hier loopbaancheques

http://ucareloopbaanbegeleiding.be/ucare-career-solutions/