Wikitopia
Image default
Meubels

Welk soort bureau past het beste in mijn kamer?

Het uitkiezen van het ideale bureau voor uw kamer kan een lastige klus zijn. Vanwege de vele verschillende bureaus is het lastig om er uiteindelijk één uit te kiezen. Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om wat voor u persoonlijk het fijnste bureau is, maar per kamer kan het ook verschillen welk bureau er het beste in past.   

Het hoekbureau

Het hoekbureau is ongetwijfeld een bekend product voor de meesten. Zoals de naam het zelf al zegt is het een bureau voor in de hoek, vanwege de soort driehoekige vorm past het daar goed. Het voordeel van zo’n hoekbureau, is dat u vanaf uw zitplaats eigenlijk heel veel ruimte kan gebruiken. Wanneer u in de hoek van het bureau zit, kunt u beide kanten van het bureau gebruiken zonder dat u zich hoeft te verplaatsen. Een hoekbureau is efficiënt voor het ruimtegebruik van een kamer en laat een kamer ook groter lijken.

Het gamebureau

Het gamebureau is een relatief nieuwe trend. De bureaus worden steeds populairder, maar vooral onder een specifieke groep. Een gamebureau kenmerkt zich in veel gevallen door de ruimte voor meerdere beeldschermen, maar ook met het hebben van verschillende lagen. Het gamebureau is uiteraard ook ontworpen met het oog op gamers. Beeldschermen en spelcomputers kunnen veel ruimte innemen, daarom moeten de bureaus ook groot zijn. Het ideale gamebureau heeft een verhoging waar de beeldschermen op kunnen staan, zodat er al helemaal genoeg ruimte overblijft op de hoofdplaat.

Het verstelbare bureau

Het verstelbare bureau kenmerkt zich door het in hoogte verstelbaar zijn. Deze bureaus zijn tegenwoordig in veel kantoorpanden al te vinden, maar ook thuis komen ze steeds vaker voor. De mens wordt zich er bewuster van dat het lichaam goed verzorgd moet worden en daar kan een verstelbaar bureau aan bijdragen. Het is ongezond voor een mens om de hele dag te zitten, dus de verstelbare bureaus zorgen ervoor dat er staand achter gewerkt kan worden. De hoogte is bij sommige bureaus niet meer het enige dat versteld kan worden. Zo zijn er ook al bureaus waar u het werkblad kan kantelen waardoor het schuiner gaat staan.

De bureautafel

Een bureau en tafel in 1, dat is eigenlijk wat de bureautafel is. Als bureau is het in de meeste gevallen gewoon een simpel rechthoekig blad dat staat op vier poten. De bureautafels zijn vaak relatief groot, waardoor er veel spullen op kwijt kunnen. Qua design kan het als ‘clean’ gezien worden, maar ook als saai. Als u van lekker simpel houdt kan dit voor u een geschikt bureau zijn.

Weet jij al welk soort bureau? 

Ben jij eruit en weet je wat voor een soort bureau je wilt aanschaffen? Zo ja, dan is het tijd om te kijken naar wat voor bureau jij nou mooi vindt. Wil jij bijvoorbeeld een zeer stoer bureau of wil je een bureau met een warme uitstraling? Dit zijn vragen die je zal moeten beantwoorden. De uitstraling van een bureau ligt in veel gevallen aan de kleur en het materiaal dat wordt gebruikt. Zo is een modern bureau vaak zwart of wit en van staal of van een ander nieuw materiaal. Een landelijk of klassiek bureau is vaak weer van hout of spaanplaat. En als je een stoer of industrieel bureau wil dan zal je weer meer op zoek zijn naar een betonlook of zelfs marmer. Zoals je hoort is de keuze immens en zit er vast wel een bureau tussen voor jouw thuiswerkplek.