Wikitopia
Image default
Auto

Welke mogelijkheden hebt u als u een bedrijfswagen nodig hebt?

Als u voor de uitvoering van uw bedrijf een auto of meerdere nodig hebt, dan hebt u verschillende mogelijkheden om deze te verschaffen. U kunt een auto kopen, leasen en zelfs huren. Wat het beste is in uw situatie hangt af van verschillende factoren en misschien ook een stukje voorkeur. Het aanschaffen van een auto kan een flinke investering zijn, vooral als u kiest voor nieuwe variant. Een andere mogelijkheid is natuurlijk een gebruikte wagen te kopen. Nadeel hiervan is wel dat het maar de vraag is hoelang deze mee kan en vaak is er ook geen garantie.

Kiezen voor leasing

Een alternatief voor het kopen is de bedrijfsauto leasen. Dit is heel erg in opkomst en bij vele bedrijf eigenlijk routine. Ook aan leasen kleven voordelen en nadelen. Bovendien hebt u ook bij leasing de mogelijkheid om voor een occasion te kiezen. De belangrijkste voordelen van leasing zijn wel dat u van tevoren weet wat u maandelijks kwijt bent en dat alles rondom de auto u uit handen wordt genomen. Een grote nadeel is voor veel mensen dat het maandelijkse bedrag vooral voor een nieuwe auto een grote aanslag is op het budget. Verder moet men belastingtechnisch het een en andere in de gaten houden wat administratieve handelingen met zich meebrengt.

Huren versus huurkoop

De laatste en eigenlijk meest onwaarschijnlijke is het huren van een bedrijfsauto. Dit kan een interessante mogelijkheid zijn wanneer u als bedrijf incidenteel een wagen nodig hebt. Om dan een auto aan te schaffen of te leasen is niet aan te raden. Een ander vorm van het huren van een auto wat wel mogelijkheden kan bieden is huurkoop. Dit lijkt op leasing alleen wordt u na het betalen van alle termijnen eigenaar van de auto.

http://www.bedrijfsautoleasendirect.nl/