Werking van de hoofdaandrijfmotor wordt je uitgelegd bij witgoed reparatie Amsterdam

By | april 14, 2018

De werking van een hoofdaandrijfmotor

De hoofdaandrijvingmotor op een bovenste wasinstallatie wordt gebruikt om de transmissie te bedienen, de wasmand te centrifugeren en op sommige onderlegplaatjes om de pomp ook te bedienen. Witgoed reparatie heeft zijn eigen reparatie methode ontwikkelt voor de reparatie van de hoofdaandrijfmotor.

Op voorladers maakt de aandrijfmotor gebruik van een riem die de wasmandpoelie aandrijft. Een veel voorkomend symptoom bij een defecte aandrijfmotor is een zoemend of zoemend geluid wanneer de motor start, soms vergezeld van een lichte brandgeur. De aandrijfmotor heeft een thermische overbelasting die het vermogen van de wikkelingen zal wegnemen wanneer deze deze stroomsterkte detecteert, en de motor zal worden uitgeschakeld. Dit kan worden veroorzaakt door een aangedreven onderdeel van de motor dat is vastgelopen of door een defect in de motor zelf. Als de aandrijfmotor niet zelfstandig kan draaien, moet deze worden vervangen. Als het lijkt te werken en geen zichtbare tekenen van slijtage vertoont, zijn er meestal twee groepen onderdelen die voorkomen dat de aandrijfmotor kan starten. 

De startcondensator werkt als volgt

Een defecte startcondensator kan dit symptoom veroorzaken. Als uw model een startcondensator gebruikt, bevindt deze zich normaal bij de aandrijfmotor en is een kabelboom aangesloten op de motorstartschakelaar. Controleer op losse draadverbindingen met de condensator en op tekenen van corrosie of vonkontlading. Inspecteer de condensator op scheuren of zwellingen die een defect zouden kunnen aanduiden en gebruik alleen het exacte vervangende onderdeel. Koppel de voeding van het apparaat los voordat u deze reparatie uitvoert. Je moet ook de mechanische componenten controleren die de motor aandrijft om te verzekeren dat ze goed werken. Zorg ervoor dat de transmissie en pomp vrij draaien en dat de wasmand ook in de draairichting zal draaien. Een opgevangen lager, defecte pomp of zelfs een kledingstuk dat tussen de kuipen of in de pomp zit, kan een symptoom veroorzaken dat de aandrijfmotor zoemt en niet start.

Aandrijfmotor Poelie & Transmissie Poelie & Pomppoelie
Start hier je reparatie
We hebben katrollen voor duizenden modellen :Voer het model- of onderdeelnummer in. Bel wasmachine reparatie service Amsterdam voor meer informatie.

 
Hulp nodig bij het vinden van uw modelnummer?

MEER OVER DEZE REPARATIE
– Klanten beoordelen deze reparatie als een beetje moeilijk
– 12 uren
We hebben 89 installatie-instructies.
Bij riemgestuurde wasmachines ondersteunt de motorpoelie de aandrijfriem en in sommige gevallen de pompriem. Er zullen ook corresponderende katrollen op de transmissie en de pomp zijn. Deze poelies kunnen een opeenhoping van vet, rubbercompound of vuil verzamelen dat een piepend of dreunend geluid kan veroorzaken wanneer de motor loopt. Als uw wasmachine dit soort geluid produceert tijdens het roeren, leegmaken of centrifugeren, moet u de poelies inspecteren op tekenen van opeenhoping van vuil of schade. Zorg ervoor dat de riemschijven schoon en glad zijn en geen tekenen van vervorming vertonen. Controleer de riemen op tekenen van slijtage of beschadiging en vervang ze indien nodig. Je kunt alle onderdelen bij ons bestellen en laten bezorgen.

https://witgoed-reparatie.net