Zaken bij kopen wastafelkraan

By | mei 30, 2017

Uw hebt uw badkamer of toiletruimte opgeknapt en zoekt onmiddellijk een douchekraan voor de wastafel. Er bestaan zoveel andere wastafelkranen te koop dat je wellicht niet derhalve goed weet welke je goed moet kiezen. De onderstaande eisen assisteren u op weg omtrent het aankopen van een wastafelkraan.

Zaken bij kopen wastafelkraan

1. Welke stijl wastafelkraan past uw beste in mijn inrichting?

Heb je zeker klein budget en hou u van eenvoudigheid? Dan is een standaard wastafelkraan de beste keuze. Zij zijn eveneens beschikbaar als eengreeps- of tweegreeps wastafelkraan (zie hieronder). In een nostalgisch of plattelands inrichting past een klassieke stijl wastafelkraan uw beste. Klassieke wastafelkranen beschikken mooie ronde vormen en stijlvolle grepen of knoppen. Moderne wastafelkranen zijn juist strak vormgegeven. Normaliter betreffen uw eengreepsmodellen. Een subcategorie geavanceerde wastafelkraan zijn de minimalistische wastafelkranen. Deze bedragen menigmaal vierkant van vorm en hebben een futuristische uitstraling.

2. Welk materiaal vind je fraai?

De meeste wastafelkranen zijn van chroom. Wastafelkraan van dit materiaal glimmen mooi. Roestvrij staal is echter mat van kleur en ietsje duurder. Het voordeel van RVS is dat het bacterievorming bemoeilijkt. Bijzonder hygiënisch natuurlijk. Supersteel wastafelkraan (van dit merk Grohe) lijken op RVS. Zij zijn voorzien van een krasbestendige coating waarop geen vingerafdrukken achterblijven. Nikkel is het ideale materiaal voor een nostalgische wastafelkraan.

3. Wil ik een eengreeps of tweegreepswastafelkraan?

Tweegreeps wastafelkranen beschikken een aparte toevoer voor heet en koud water. Je regelt de temperatuur door evenals de knop voor koud water als heet water uitgerekend af te stellen. Tweegreeps wastafelkranen zetten het grotendeels goed in klassieke interieurs. Eengreeps wastafelkranen worden het vaakst verkocht wegens hun gemak. U vindt makkelijk de voor jou ideale temperatuur en kan de greep nadien in deze stand laten staan. Beduidend duurder zijn one toch wastafelkranen. Hiermee kun je met één of meerdere tippen met je vinger de temperatuur van uw water regelen.

4. Is een in de muur ingebouwde wastafelkraan kopen een mogelijkheid voor mijzelf?

Ingeval je een wastafel hebt met een waskom dan kun je uw beste een in de muur ingebouwde wastafelkraan aankopen. Alhoewel wandkranen enigszins duurder zijn dan staande wastafelkranen, hebben deze twee belangrijke voordelen. Ten eerste is het wegens een ingebouwde kraan heen eenvoudiger schoonmaken dan rond een opbouwkraan. Rondom staande kranen ontstaat behoorlijk wat viezigheid en kalkaanslag dat veeltijds lastig te verwijderen door moeilijke hoekjes. Daar heb jij bij een ingebouwde wastafelkraan geen problemen van. Een tweede voordeel van een wandkraan is de luxe uitstraling die dit omtrent je badkamerinterieur geeft.

5. Is voor mijzelf een hoge, lage of middelmatig wastafelkraan het handigste?

Tijdens een wastafel bedragen lage wastafelkraan de maatstaf. Een middelmatig kraan geeft echter meer gemak omtrent dit handen wassen en is ook handig indien u even snel een drinkwaterflesje wilt vullen. Hoge wastafelkranen zijn een must ingeval u kom op je wastafel hebt.

6. Hoe significant vind je de deugdelijkheid van een wastafelkraan?

De deugdelijkheid van een wastafelkraan wordt bepaald door dit binnenwerk. Wastafelkranen beschikken standaard een kunststof binnenwerk. De duurdere wastafelkranen met een keramisch binnenwerk bestaan van hogere kwaliteit: deze zijn flexibel te gebruiken, lekken lager gauw en gaan langer mee.

Je hebt door het antwoorden van deze dingen een betrouwbaar beeld van de wastafelkraan die je wilt aankopen. Neem een kijkje met en koop jouw ideale wastafelkraan.