Wikitopia
Image default
Zakelijke dienstverlening

Zo kies je het juiste formaat afvalcontainer voor bedrijfsafval

Nu er weer meer en meer op kantoor gewerkt wordt, heeft dat ook gevolgen. Zo is er bijvoorbeeld weer veel meer bedrijfsafval dat verwerkt moet worden. Het is belangrijk dat bedrijven weten hoe dit aangepakt moet worden. Het huren van een container is in ieder geval een goede oplossing te noemen. De vraag is alleen wat het juiste formaat is. Is bijvoorbeeld een 1100 liter container altijd voldoende? Of is dit juist veel te groot? Het is goed om dit uit te zoeken.

Wat is een passende container?

Als het gaat om een restafval container, dan zijn er heel veel mogelijkheden. De kleine rolcontainers zijn de modellen zoals je die thuis ook hebt. Deze zijn 240 liter. Er zijn ook andere mogelijkheden. Wie bijvoorbeeld meer dan 5 vuilniszakken vol per week heeft, kan beter een wat grotere container kiezen. Mits daar de ruimte voor is natuurlijk. Gangbare formaten zijn bijvoorbeeld 500 liter, 700 liter en de eerder genoemde 1100 liter. Deze containers zijn stuk voor stuk van kunststof. Dit zijn allemaal goede opties.

Kiezen voor metaal

Misschien is zelfs 1100 liter niet voldoende. Dan is het een beter idee om van kunststof op metaal over te stappen. Dit zijn de echte grote containers. Die kunnen bijvoorbeeld 1300 of 1600 liter zijn. Echt grote bedrijven hebben misschien het meest aan een model van 2500 liter. Dit is dus ruim tienmaal zo groot als het standaardmodel. Heb je bijvoorbeeld veel verpakkingsmateriaal te verwerken? Dan is dit dus een hele goede optie. Welk model geschikt is, is vaak makkelijk te bepalen aan de hand van hoeveel je overhoudt of tekort komt.

Afval gemakkelijk laten ophalen

Wie de rolcontainer bestelt, kan daar dan ook direct de nodige diensten bij bestellen. De container wordt dan direct geleverd. Ook is het zo dat er voor regelmatige leging wordt gezorgd. Het is wel slim om direct af te stemmen hoe vaak dit moet gebeuren. Dit kan ook meerdere malen per week worden gedaan. Dat is handig bij ruimtegebrek. Dan kan met kleinere containers worden gewerkt. Het kan juist ook bijvoorbeeld slechts eenmaal per maand als dat voldoende blijkt te zijn.