Wikitopia
Image default
Bedrijven

4 weetjes en tips voor je gordijnen

Je gordijnen zijn een belangrijk onderdeel van je woning. Ze kunnen ervoor zorgen dat je kamer ruimer en mooier lijkt, maar wanneer je de verkeerde gordijnen kiest kan het ook averechts werken, en dat wil je natuurlijk niet! Daarom vind je hieronder een aantal tips en weetjes die je kunt gebruiken om de perfecte gordijnen te kiezen!

Houd altijd rekening met de lichtinval

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden, de lichtinval in je kamer is zo ontzettend belangrijk! Hier moet je dan ook altijd rekening mee houden bij het kopen van nieuwe gordijnen. Wanneer je de maximale lichtinval wilt, kun je bijvoorbeeld kiezen voor doorzichtige gordijnen, dit geeft een mooie sfeer in huis.

De afmeting van je gordijnen

Ook is het heel erg belangrijk om goed rekening te houden met de afmeting van je gordijnen. In de meeste gevallen is dit het mooist als de maat hetzelfde is als je raam. Dit geeft een ruimtelijke en afgewerkte look. Als het kan is het ook het beste om de gordijnen tot de grond aan door te laten lopen voor maximale ruimte.

De kleur zat? Verf je gordijnen

Na verloop van tijd is de kans groot dat je de kleur van je gordijnen zat bent. Natuurlijk is het een optie om nieuwe gordijnen te kopen, maar dat is niet perse nodig. Heb je namelijk al eens nagedacht over het verven van je gordijnen? Steeds meer mensen kiezen hiervoor omdat je zo met een klein budget toch weer iets nieuws in huis haalt!

Luister goed naar advies van de specialist

Wanneer je zelf niet helemaal weet wat je het beste kunt doen, is het goed om je te laten adviseren. In een woonwinkel staan meer dan genoeg mensen die je kunnen helpen bij het kiezen van de juiste gordijnen, maak hier dus altijd gebruik van!