Wikitopia
Image default
Aanbiedingen

Blog marketing: de manier om klanten te bereiken

Blog marketing: de manier om klanten te bereiken

Content is er in veel verschillende vormen. Je kunt via social media veel gave visuals delen of d.m.v. audio adverteren op Spotify, maar ook traditionelere vormen van content doen het nog vaak goed. Hierbij kun je denken aan blogs: stukken tekst over een bepaald onderwerp die zowel vermakelijk als informatief zijn. Blogs zijn door je bedrijf in te zetten in de vorm van blog marketing: een interessante vorm van content marketing. In deze blog leggen we je er meer over uit!

 

Wat is blog marketing?

Wat een blog is weet je nu, maar wat dit in marketingcontext is, is nog een raadsel. Laten we beginnen bij je website: deze is gevuld met veel verschillende vormen van content. Zo zijn je producten hier te vinden, heb je een mooi verhaal over de geschiedenis van je bedrijf geschreven en heb je zelfs misschien wel geïnvesteerd in een gave bedrijfsvideo. Allemaal uitstekende content, maar meestal niet heel effectief wanneer je gevonden wil worden.

Je bedrijf is relevant aan enorm veel verschillende onderwerpen. De kans dat jij van deze onderwerpen het één en ander af weet is groot, dus waarom zou je deze informatie niet delen? Dit doe je aan de hand van een blog. Jouw doelgroep zal namelijk ook graag meer over dit onderwerp te weten komen. Hiervoor gebruiken ze natuurlijk Google, waar jouw blog nu als eerste verschijnt. Oftewel, meer verkeer naar je website met een hoge kans op een positieve ervaring, omdat de klant vindt wat die wil vinden.

 

Hoe zet je blog marketing in?

Er zijn twee manieren om blog marketing in te zetten. De eerste is heel simpel en vereist eigenlijk weinig onderzoek: je beantwoordt veel gestelde vragen die je via telefoon of e-mail krijgt in een blog. De andere manier om onderwerpen te bepalen is door een klein SEO-onderzoek. Je kijkt welke onderwerpen er hot zijn, waarna jij hier een blog over schrijft. Je probeert specifieke zoektermen terug te laten keren, waardoor je het relevante zoekvolume nog eens vergroot. Veel extra verkeer naar je website dus!

 

Traffic Today: de schrijver van jouw blogs

Wil je zeker weten dat jouw blog marketing, of een andere manier van content marketing, succesvol wordt uitgevoerd? Neem dan eens een kijkje op www.traffictoday.nl! Hier ontmoet je een enthousiast team dat zowel een SEO-onderzoek voor je kunnen doen, als goede content voor je kunnen schrijven. Begin direct!

 

http://www.traffictoday.nl/