Wikitopia
Image default
Aanbiedingen

De werking van een Dazenval

 

Werking dazenval H-Trap

Een dazenval is een val dat erop gericht is op dazen zowel te lokken als te vangen. De val bestaat uit twee onderdelen, een grote zwarte bal en een trechtervormige kap. De bal is zwart omdat hij zo veel beter warmte kan vangen als ook vasthouden. De bal wordt opgewarmd door de zonnestralen van de zon. De kap dient als echt als val. Wanneer de daas of andere vliegen op de bal gaan zitten, ontdekken zij vrijwel direct dat er iets aan de hand is, uit automatisme vliegen ze vervolgens omhoog, en dat is ook precies wat we willen, op deze manier komen ze namelijk in de trechter terecht waar ze niet meer uit kunnen komen.

 

Wat is een dazenbeet?

Een dazenbeet is een beet dat je oploopt wanneer je gebeten wordt door een daas. Zo’n beet kan erg pijnlijk zijn, de wond bijt erg en jeukt daarna extreem. Advies: probeer de plek van de beet direct te koelen met een natte doek, eventueel kun je de plek ook desinfecteren met een dergelijk middel. Veelal is koelen met een koude doek voldoende. Een dergelijke beet gaat vanzelf weer weg. Wanneer de jeuk te erg wordt, kun je altijd nog een middeltje kopen dat de jeuk wegneemt.

 

Dieren zoals paarden, koeien en ook vee, worden in de zomermaanden dagelijks gebeten door dazen. Dazen zijn er tevens vaak in grote hoeveelheid. Om overlast tegen te gaan, en de dieren te ontzien van jeuk en pijnlijke plekken, kun je overwegen om een dazenval aan te schaffen.

 

De val wordt voornamelijk veel gebruikt voor paarden in bijvoorbeeld maneges. De val kun je ook gemakkelijk in het land plaatsen, dit gebeurd veelal door het gebruik van een driepoot.

Voor meer informatie en bestelmogelijkheden, bezoek je onze site www.antivliegenshop.nl

 

https://www.antivliegenshop.nl/