Wikitopia
Image default
Bedrijven

Wat is Hosting?

 

 

Wat is Hosting?

Wanneer je een website wilt starten is de eerste zet die je neemt het registreren van een eigen gekozen domeinnaam. Wanneer je dat gedaan hebt, dan ga je opzoek naar een mooi en geschikt design. Er zijn tal van mensen die je hierbij kunnen helpen zoals webdesigners. Ook kun je natuurlijk zelf aan de slag gaan met bijvoorbeeld WordPress of OpenCart. Dit zijn gratis designs. WordPress wordt voornamelijk gebruikt door bloggers. OpenCart wordt meestal ingezet voor webshops. Wanneer je Opencart installeert op je website, dan kun je met een simpele handleiding, zo een webshop starten.

 

Wanneer je dit klaar hebt, dus wanneer je een website naam geregistreerd hebt, de site gevuld hebt met content en een geschikt design. Dan is de laatste stap dat je de boel online gaat zetten. Voor deze laatste stap heb je Hosting nodig.

 

Om antwoord te geven op de vraag ‘wat is hosting‘ lees dan verder. Hosting maakt het mogelijk dat jouw site toegankelijk wordt via internet. Je kunt het vergelijken met een opslagplaats zoals op je dashboard op je computer. Wanneer je een Word document opslaat en deze op een later tijdstip wilt openen, dan kan dat omdat u deze bij voorbaat heeft opgeslagen. Met een website werkt dit precies zo, alleen wordt uw site niet opgeslagen op uw eigen computer, maar wel bij een gespecialiseerd bedrijf.

 

Is het afnemen van Hosting noodzakelijk?

Ja, het afnemen van hosting is een noodzakelijk onderdeel om een website online te krijgen. Zelf kun je een websitenaam registreren, je kunt er een design opzetten, maar zelf kun je de site niet online plaatsen. Voor dit onderdeel heb je Hosting nodig.

 

Er zijn vele soorten hosting pakketten die je kunt afnemen. Het is belangrijk om te kijken wat je precies met je website wilt doen. Wil je er bijvoorbeeld een webshop opzetten waarbij je veel afbeeldingen plaatst en een hoog bezoekersaantal verwacht, dan is het belangrijk dat je kiest voor een groot hosting pakket waarbij dit mogelijk is. Kies je voor een te klein pakket, dan heb je de kans dat je site bij veel dataverkeer offline gaat.

 

Voor meer informatie bezoek je:

www.indugas.nl

 

 

 

http://www.indugas.nl