Wikitopia
Image default
Bedrijven

Een nieuw bedrijf

Als je een nieuw bedrijf wilt beginnen, kan dit heel spannend zijn. Er komen heel veel dingen bij kijken. Er zijn heel veel belangrijke beslissingen die jij als baas moet nemen. Het kan daarom handig zijn, om met meerdere mensen een bedrijf te beginnen. Dan kunnen jullie niet alleen maar de verantwoordelijkheden delen, jullie kunnen ook kosten delen en samen de beslissingen nemen. Dit laatste kan echter ook moeilijker zijn met meerdere mensen, vooral als jullie niet op een lijn zitten.

Je moet aan veel dingen denken

Als je hebt besloten om een bedrijf te beginnen, dan zijn er heel veel dingen waar je aan moet denken. Er zijn heel veel belangrijke beslissingen die gemaakt moeten worden, voordat het bedrijf daadwerkelijk wordt opgezet.

Hieronder volgen een paar belangrijke zaken, waar zeker aan moet worden gedacht:

  • De administratie: dit is een van de belangrijkste onderdelen van het bedrijf. Er kan namelijk aan de balansen en resultatenrekeningen worden gezien hoe het daadwerkelijk gaat met het bedrijf. Je kunt zien hoeveel schulden er zijn en wat al de onderdelen in het bedrijf waard zijn.
  • Werknemers: er wordt ook van de werknemers verwacht dat ze goed werk leveren. Daarnaast is het belangrijk dat ze hun administratieve taken goed uitvoeren. Denk dan aan de urenregistratie en dat ze hun salarisstrookcontroleren.
  • Product: welk product ga je als bedrijf produceren. Is dit een heel nieuwe product met een bestaande markt of ga je een geheel nieuwe markt creëren met jouw product?
  • Financieel plan: waar haal je al het geld vandaan om een bedrijf te beginnen? Bekostig je dit met je eigen spaargeld of neem je een lening bij de bank? Je kunt daarnaast ook lenen van vrienden en familie. Ook kun je de kosten delen met de andere eigenaars van het bedrijf. Steken jullie allemaal dezelfde hoeveelheid in het bedrijf of betaald de een meer dan de ander. 
https://www.mysolution.nl/nl-NL/Home