Wikitopia
Image default
Horeca

Genieten op het terras, zonder gemene stekende vliegen ? De dazenval pakt dazen en bijtende horzels!

Genieten op het terras, zonder gemene stekende vliegen ? De dazenval pakt dazen en bijtende horzels!

Heeft u er ook zo’n last van wanneer de zomer weer begint? U zit lekker te genieten op het terras en vervolgens wordt je gebeten door een daas. Waardoor er een rode bult op je lichaam ontstaat als gevolg van een dazenbeet. Daar kunt u nu wat aan doen. U kunt deze gemene paardenvliegen namelijk vangen door middel van een dazenval of door een dazenlijmval. Dus haal nu snel een dazenval voor op het terras want de zomer komt er weer aan.

 

Dazen, Horzels, Blinde vliegen ook wel paardenvlieg genoemd

De daas is een vlieg dat geforceerd is op het steken van mensen en dieren om zich zelf verder te voortplanten. De vrouwtjes daas heeft namelijk bloed nodig om eitjes te kunnen leggen. De vrouwtjes daas kunt u herkennen door de strook die zich tussen de ogen bevindt. Dazen leven voornamelijk in grote groepen bij elkaar. Wanneer dazen eitjes gaan leggen kunnen ze tot wel 1000 eieren in 1 keer gaan leggen.  Er zijn veel >>verschillende soorten dazen<<. Dazen die de rust van mensen verstoren zijn de regendazen. Dazen die paarden lastig vallen heten paardendazen en dazen die runderen lastig vallen worden runderdazen genoemd. Het kunnen dan wel allemaal andere soorten dazen zijn, maar je kunt deze dazen allemaal tegelijk met 1 ding bestrijden namelijk een dazenval. Hieronder volgt meer informatie over deze val.

 

De verschillen soorten dazenvallen, dazenvangers en lijmvallen voor bijtende vliegen

Hierboven kunt u zien hoe een dazenval er nu precies uitziet.

Op de afbeelding hierboven zie je een Loerdazenval, maar er zijn nog veel meer merken dazenvallen, de 1 is duurder dan de ander.

Overzicht dazenvallen:

 1. Kerbl dazenval TAON X Dazenvanger                    € 139,95
 2. H-TRAP dazenval systeem 2018                            € 129,95
 3. Kerbl dazenval TAON X –ECO-                               € 99,95
 4. Busse fly-stop dazenval paardenvliegen val         € 199,-
 5. Loer dazenval                                                         € 249,01

 

Hoe werkt een dazenval nou eigenlijk?

Hierboven zie je een dazenval, de daas komt op de zwarte bal af. Je moet er wel voor zorgen dat bal in de zon hangt, en wind kan vatten. Doordat een daas infrarode ogen heeft, kan de daas de warmte op zo’n bal zien. De daas gaat vervolgens altijd naar de warme, bewegende bal heen, omdat de daas denkt dat hij/zij door middel van bijten bloed op kan vangen. Wanneer de daas erachter komt dat bijten geen nut heeft, vliegt de daas in de meeste gevallen naar het licht heen. Dus vliegt de daas richting de mantel. Via de mantel vliegt de daas helemaal naar boven heen. Op een gegeven moment  komt de daas via de mantel in het opvangreservoir terecht waar hij/zij nooit meer uit zal komen. Door deze methode zul je vervolgens geen last meer hebben van dazen op het terras.

 

Sticky Trap dazenlijmval:

Naast deze dazenval van hierboven heb je ook de >Sticky Trap Lijmval met een emmer<. Bij deze val kun je gebruik maken van een emmer of een bal. De Sticky Trap Lijmval is de goedkoopste manier om dazen te gaan vangen.

 

Uitleg Sticky Trap Lijmval met emmer:

Wanneer u dazen wilt vangen met de Sticky Trap Lijmval heeft u een rubberen zwarte emmer nodig. Deze emmer is verkrijgbaar via de diverse winkels, de emmer is dan al voorzien van een touwtje. U zou er ook zelf voor kunnen kiezen een emmer met touwtje te maken, dit zou u kunnen doen door een gat in het midden van de onderkant van de emmer te maken. Vervolgens maak je een knupje in het touwtje en haal je het touwtje door de emmer heen. Voordat je de emmer ophangt in het weiland, tuin of terras moet je de emmer voorzien van een dun laagje lijm. Deze lijm is ook verkrijgbaar via de website hierboven vermeld! Wanneer de lijm is toegebracht aan de emmer kun je de emmer in de wei op hangen. De dazen komen op de emmer af doordat de emmer lichtjes beweegt door de wind en door dat de emmer warm is als de zon op de emmer schijnt. De daas kan de warmte op de bal zien door haar/zijn infrarode ogen. Wanneer de daas de pootjes op de emmer heeft gezet, zal de daas door de lijm nooit meer van deze emmer afkomen.

 

Zie hieronder hoe je Sticky Trap Lijmval maakt!!

 

 

Voordelen Sticky Trap Lijmval:

 • Betaalbaar
 • Zuinig in gebruik
 • Lijm onbeperkt houdbaar mits je de deksel goed sluit.
 • De emmers zijn makkelijk schoon te steken met een plamuurmes, vervolgens kunt u de emmer hergebruiken.
 • De lijm is ecovriendelijk
 • Regen- en hittebestendig
 • Geen last van bijvangsten, zoals vogels en bijen.
 • Niet giftig en veilig.

 

 

Prijzen Sticky Trap dazenlijm:

 1. 0,5 liter potje € 15,95
 2. 1,5 liter potje € 32,96
 3. 3,5 liter potje € 54,95

Sticky trap lijmval compleet €169,- Dit is een bal met standard + een 1,5 liter pot met lijm.

Met een 1,5 liter potje kunt u al snel 30 emmer klaar maken. Dus dit is een goedkope manier om dazen te gaan vangen. Om te bestellen ga naar dazenvanger.nl

Bedankt voor het lezen van deze informatie, we hopen dat u er wat aan heeft gehad.

https://sticky-trap.nl/page/product