Wikitopia
Image default
Dienstverlening

Tennisarm voorkomen is het beste

Als de kwelling na een paar maanden niet is verdwenen en iemand er tijdens zijn dagelijkse oefeningen door gestoord wordt, kan de specialist een infuus met een verzachtend middel (corticosteroïd) geven. Dit komt in opmerkelijke gevallen voor. Het is helemaal niet aangetoond dat een tennisarm herstelt. Herstel kan aanzienlijk langer duren bij personen die ten minste één van deze infusies hebben gekregen. Zo’n infusie kan ervoor zorgen dat de kwelling enige tijd verdwijnt.

Veel impact

Toch keert de kwelling meestal binnen een halve maand terug. Hier en daar heeft het schot geen enkele impact, een tennisarm verdwijnt meestal helemaal alleen. Bij de kans dat de behandeling alles in overweging moet nemen, bestaat de behandeling in eerste instantie uit gegevens, rust en bewegingsadvies. Het pijnverlichtende recept kan worden onderschreven voor gestage martelprotesten. Als alternatief kunt u kiezen voor chiropractie, een rustondersteuning of ondersteuning. Ondanks de buurtbehandeling kan chiropractie zich ook richten op de houding en de draagbaarheid van de nek en bovenrug verbeteren.

Beperkingen door de tennisarm

Dit is omdat beperkingen in de wervelkolom het herstel van een tennisarm kunnen belemmeren. Als de kans bestaat dat andere niet-bruikbare technieken sissen, kan een infusie van kalmerende middelen lokaal worden beheerd. De motivatie hierachter is om verder te herstellen. Een typisch gemopper is een gevoelig gebied dichtbij het bot buiten de elleboog. De pijn kan worden overgedragen op de spieren van de onderarm en neemt toe door (substantiële) protesten boven het hoofd op te heffen, te drukken (bijvoorbeeld iemand de hand te schudden) en de pols te strekken terwijl de elleboog recht is. Het vasthouden van voorwerpen, bijvoorbeeld een mes, vork of beker of pen, kan lastig zijn. Het kan af en toe ook lastig en pijnlijk zijn om uw arm volledig uit te zetten en er zijn klachten bij het gebruik van een pc-muis.

Rekening houden met je tennisarm

Het is van cruciaal belang om er rekening mee te houden dat een tennisarm in de regel helemaal alleen zal oplossen. Om een ​​snel herstel te bevorderen, kunt u een grote bloedverspreiding in het ligament garanderen door uw arm onder een laag gewicht te bewegen. Probeer zoveel mogelijk weg te blijven van ontwikkelingen die de kwelling veroorzaken als redelijkerwijs kan worden verwacht. Er is geen bewijs dat doorgaan met oefenen kwetsend is. U kunt oefenen met een steun- / elleboogband om de kwelling te verlichten, maar het herstel van de elleboogbezwaren gaat niet sneller met de tennisarm.