Wikitopia
Image default
Woning en Tuin

Trend: landelijke hanglampen

Het is echt een grote trend op dit moment; een landelijke inrichting in de woning. Natuurlijk wordt dit thema ook doorgetrokken in de verlichting. Een landelijke hanglamp boven de eettafel is bijvoorbeeld erg populair op dit moment. De landelijke inrichting blijft zeker niet beperkt tot woningen op het platteland (waarvan deze stijl oorspronkelijk afkomstig is). Zeker ook in de stad wordt er steeds meer in deze stijl ingericht, juist om een gezellige sfeer te creëren. 

Met verlichting kun je uitstekend een sfeer creëren. Een landelijke hanglamp zorgt ervoor dat je een gezellige en een karakteristieke sfeer creëert. Deze lampen hebben een authentieke uitstraling wat er veel mensen aanspreekt Een voordeel hiervan is dat je ook niet snel uitgekeken raakt op deze stijl. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een moderne lamp zijn de landelijke hanglampen dus stukken tijdlozer. 

Landelijke hanglampen hebben vaak natuurlijke kleuren zoals koperkleurig, betonlook of bruintinten. In sommige gevallen is gebruik gemaakt van natuurlijke groentinten, blauwtinten of roodtinten. Zo is de lamp goed te combineren met welke andere kleuren ook die er in de inrichting aanwezig zijn. Een leuk kenmerk van een lamp in deze stijl is dat het goed te combineren is met een andere soort lamp in deze stijl. Ze hoeven qua uiterlijk niet andere lampen in huis te lijken. Dit geeft een speels effect. Er is veel gebruik gemaakt van opvallende onderdelen zoals aanwezige schroeven en de schakelketting waaraan deze lamp vaak wordt opgehangen. De industriële look komt hier dus voor een groot gedeelte mee overeen. 

Landelijke hanglampen worden vaak gebruikt voor boven de eettafel. Denk er ook eens aan dat het ook een mooi effect geeft wanneer je de lamp ophangt boven je (landelijke) keuken. Zeker in het geval van een kookeiland. Ook boven de zithoek is de landelijke hanglamp goed op zijn plaats. 

Omdat de landelijke hanglampen op dit moment zo populair zijn, zijn ze ook volop verkrijgbaar via webwinkels en lampenwinkels. Wanneer je je in het aanbod verdiept zal je merken dat er veel prijsverschil te vinden is en dat het de moeite waard is om voor aankoop veel winkels en webwinkels te bezoeken.

http://www.stijlvolstyling.com/interieur-trends-3-hangverlichting-trends-voor-2016/