Wikitopia
Image default
Dienstverlening

Antwoordapparaat

Vroeger was het doodnormaal om een antwoordapparaat of voicemail te bezitten. Dit was een machine die de telefoon voor je opneemt als jij er niet bent, of even niet kan opnemen. De beller kan dan een berichtje achterlaten wat weer teruggeluisterd kan worden. Het systeem klinkt als een gouden oplossing, maar tegenwoordig werkt het niet meer.

Ik bedacht me laatst wanneer ik voor het laatst mijn voicemail beluisterd had en dit gaat toch een tijd terug. Vaak als ik een gemiste oproep zie bel ik meteen terug zonder eerst mijn voicemail af te luisteren. Dit werkt een stuk makkelijker en sneller dan een de voicemail bellen en daarna alsnog die persoon te bellen. Een dergelijke telefoonservice als een voicemail is eigenlijk overbodig en out dated geworden. Een voicemail of antwoord apparaat kan je ook als onpersoonlijk zien. Het is slechts een robot in combinatie met een bandje, je hebt toch veel liever een persoon aan de lijn. Verder mocht je dan toch besluiten om jouw voicemail af te luisteren dan hoor je toch vooral broekzakgesprekken en mensen die na 2 seconden ophangen, dan kan je eigenlijk net zo goed een sms of appje versturen.

Gelukkig bestaat de oplossing van de bovenstaande klaagzang. Dit kan je op meerdere manieren implementeren. Je kan een secretaresse inhuren, maar als je dat doet dan ben je een hoop vaste kosten kwijt, of je kan gaan voor een andere vorm van antwoordservice. Er zijn gespecialiseerde bedrijven actief die voor jou de telefoon opnemen wanneer jij bijvoorbeeld in een vergadering zit, net een presentatie houd, of een salesgesprek voert. Zij nemen de telefoon voor jou op, wat in 9 van de 10 gevallen door een vaste telefoniste gebeurt die dan de klant verder helpt. Op deze manier kan je iedere potentiele klant persoonlijk te woord staan, iets wat toch belangrijk is in deze tijd van overaanbod. Op persoonlijk gebied kan jij als bedrijf namelijk het verschil maken!

http://www.antwoordservice-telefoonservice.nl/