Wikitopia
Image default
Woning en Tuin

Tuinideeën voor een kleine tuin

Veelal zoeken mensen die op zoek zijn naar tuinideeën en een kleine tuin hebben naar tuinideeën kleine tuin. Een kleine tuin inrichten kan nog best een hele klus zijn. Vooral omdat de ruimte beperkt is en het dus belangrijk is om efficiënt met de beschikbare ruimte om te gaan. Het inrichten van een kleine tuin vraagt daarom om veel creativiteit waarbij er slim omgegaan moet worden met de beschikbare ruimte. Gelukkig hebben wij een aantal leuke tuinideeën die u in uw kleine tuin kunt toepassen.

Tuinidee 1 – Een kleine tuin, maar toch een vijver in uw tuin

Het is in een kleine tuin vaak niet handig om een grote vijver aan te laten leggen. Een vijver slokt al snel veel ruimte op en dat is bij een kleine tuin precies wat niet gewenst is. Toch is het mogelijk om in uw kleine tuin ook een vijver aan te leggen. Zo kunt u een terrasvijver plaatsen. Een terrasvijver is een relatief kleine bak waar u ook visjes en waterplanten in kunt plaatsen. Het is dus een volwaardige vijver alleen dan in een zeer kleine uitvoering.

Tuinidee 2 – plaats een luxe tuinset

Om optimaal van uw kleine tuin te kunnen genieten is het wat ons betreft belangrijk dat u neer kunt ploffen in een lekkere en comfortabele tuinset. Zorg er wel voor dat de tuinset aansluit bij de stijl van uw tuin. Een schreeuwerige kleur stoot erg af waardoor de kleine tuin al snel voor een onrustig beeld zorgt. Kleuren als beige of lichtgrijs doen het in een kleine tuin vaak erg goed.

Tuinidee 3 – zorg voor rust in uw kleine tuin

Omdat de ruimte bij een kleine tuin zeer beperkt is kan deze al vrij snel druk en rommelig overkomen. Zeker bij een kleine tuin geldt de regel “less is more”. Zorg dat u symmetrie in uw tuin creëert en gebruik kleuren die op elkaar aansluiten. Dat zorgt ervoor dat uw tuin rust uitstraalt.

Tuinidee 4 – het plaatsen van planten

Ook in een kleine tuin zijn planten zeer wenselijk. Bij de keuze voor de beplanting kunt u wat ons betreft het beste kiezen voor lage beplanting. In ieder geval beplanting waar u overheen kunt kijken. Hoge beplanting is niet wenslijk omdat dat het ruimtelijke beeld in uw tuin kan verstoren. 

https://www.vergelijkhoveniers.nl/