Wikitopia
Image default
Zakelijk

Verzenddozen

Verzenddozen zijn inmiddels een onmisbaar onderdeel geworden van de logistieke keten voor bedrijven en particulieren die producten versturen. Door de corona crisis is dit nog maar eens te meer bevestigd.

Dozen zijn stevige (over het algemeen) stevige kartonnen dozen die speciaal zijn ontworpen om items tijdens transport veilig te houden en te beschermen tegen schade. Sommige dozen om mee te verzenden zijn daarom ook verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, zodat bedrijven en mensen hun producten kunnen verzenden in een doos die perfect past bij de grootte en vorm van hun product. Dat is wel zo efficiënt en kostenbesparend. Bij verzenddozen kan dus onder meer worden gedacht aan verzenddozen met standaard maten, verhuisdozen, garderobe dozen en speciale dozen voor bijvoorbeeld boeken of breekbare spullen. Sommige dozen om mee te verzenden zijn zelfs speciaal ontworpen voor producten met een ongebruikelijke vorm, zoals flessen of ronde voorwerpen. Als het om erg kwetsbare producten gaat, kan men eventueel nog kiezen voor een houten verzendkist.

 

Kenmerkend voor dozen om mee te verzenden

Zonder twijfel is hét belangrijkste kenmerk van verzenddozen dat ze stevig zijn. Ze moeten immers volop bescherming bieden aan de daar in verpakte producten. Ze zijn in de regel gemaakt van dik karton dat wel tegen een stootje kan. Bovendien zijn verzenddozen vaak ook voorzien van extra versteviging, zoals geplastificeerde hoeken of extra tape, om ervoor te zorgen dat ze nog beter bestand zijn tegen schade tijdens transport. Daarbij zijn verzenddozen vaak ook duurzaam. Ze kunnen (zelfs met de plastic tape) makkelijk worden gerecycled. Daarbij kunnen ze ook best een tijdje mee. Bij een verhuizing kunnen ze makkelijk worden hergebruikt voor een volgende verhuizing.
Naast stevig en duurzaam zijn dozen om mee te verzenden ook gemakkelijk te gebruiken. Ze worden vaak plat geleverd, waardoor ze weinig ruimte innemen in het magazijn of bij de consument thuis. Wanneer de doos weer nodig is, kan deze eenvoudig worden opgezet en klaargemaakt worden voor de volgende verzending. Veel dozen om mee te verzenden zijn ook voorzien van een zelfklevende strip, waardoor het eenvoudig is om de doos snel en veilig te sluiten.

 

Conclusie en tips

dozen om mee te verzenden zijn er dus in alle soorten en maten, en worden niet alleen gebruikt door bedrijven, maar ook door consumenten. dozen om mee te verzenden zijn geschikt producten op een veilige manier te versturen. Om een verzenddoos echt maximaal te benutten, is het aan te raden bij verzending gebruik te maken van vulmateriaal om te voorkomen dat spullen bewegen tijdens transport. Daarbij is het vermijden van overbelading van de dozen ook een goed idee, om zo niet alleen te voorkomen dat de producten worden geplet, maar ook dat de bodem van de doos eruit valt. Want dat zou natuurlijk zonde van de goederen en de verzenddoos zijn!