Wikitopia
Image default
Zakelijk

Tips om de productiviteit van medewerkers te verbeteren

Wil je alles uit je bedrijf halen wat erin zit? Dan raden we je aan om ook eens naar de productiviteit van je medewerkers te kijken. Door het verhogen van de productiviteit in je bedrijf kun je vaak nog betere resultaten behalen! 

Tip 1: flexibele werkplek

Laat je werknemers overal werken waar ze willen, zolang zij hun werk goed uitvoeren. Tegenwoordig weten we dat thuiswerken goed kan. Laat je medewerkers daarom zelf bepalen waar ze kunnen werken. Op die manier halen zij meer plezier uit hun werk en profiteer je als werkgever van geweldige resultaten. Een échte win-win situatie, dus. 

Tip 2: lunchpauze is enorm belangrijk

Wist je dat een op de drie medewerkers hun lunch overslaan omdat ze veel werkdruk ervaren? Dat heeft geen goede gevolgen voor de productiviteit van medewerkers! Zonder pauze blijkt de productiviteit van medewerkers namelijk extra te dalen, en dat wil je natuurlijk voorkomen. Stel daarom iedere lunchpauze verplicht. Zo heeft iedereen een momentje om tussen het werken door te ontspannen. 

Tip 3: geef vaker complimenten

Ben je tevreden over een behaald resultaat? Laat het je medewerkers weten! Medewerkers werken namelijk beter op het moment dat ze wat vaker complimentjes krijgen. Ze zijn dan gelukkiger en presteren daarnaast beter waardoor de productiviteit omhoog gaat! Deze tip is misschien voor de hand liggend, maar daardoor niet minder belangrijk. 

Tip 4: gebruik de juiste technologieën op de werkvloer

Wist je dat je verschillende HR software hebt waarmee je alles van je medewerkers beheert, verwerkt en beantwoordt? Dit bespaart enorm veel tijd en zorgt tegelijkertijd ook voor structuur op de werkvloer. Met de HR Software van Apployed kies je als werknemer voor dé oplossing voor al jouw personeelszaken, en dat leidt natuurlijk weer tot een hogere productiviteit. 

Tip 5: werktijden van medewerkers

In een bedrijf heb je natuurlijk te maken met heel veel verschillende mensen. Hoewel de één heel productief is in de avond, is de ander dat in de ochtend. Het is als werkgever heel waardevol om te achterhalen wanneer je medewerkers het meest productief zijn. Op die manier kun je de werktijden van je medewerkers erop laten aansluiten. Heb je te maken met veel avondmensen? Laat deze medewerkers dan wat later beginnen in de ochtend. Zo ook met ochtendmensen. Laat deze medewerkers juist wat eerder stoppen op hun werkdagen. Op het moment dat je als medewerker meer flexibel bent, zal de productiviteit van je medewerkers ook omhoog gaan.

 

https://www.apployed.nl/hr-software/