Wikitopia
Image default
Entertainment

Wat heb je nodig om te starten met vapen?

Ben je op zoek naar een vaporizer omdat je wilt beginnen met dampen? Het aanbod is groot en je kunt hierdoor het overzicht kwijtraken. Waar moet je op letten en wat zijn de mogelijkheden? Kom hier meer te weten over de eigenschappen van een vaporizer.

Welke soorten vaporizers zijn er verkrijgbaar?

Je kunt de vaporizers eigenlijk in twee categorieën onderverdelen. De eerste is de vaporizer in de vorm van het tafelmodel. Dit is gebaseerd op het principe van een waterpijp. Je kunt deze dus niet gemakkelijk meenemen, het is echt bedoeld om in een kamer te staan. Het andere type is een stuk handzamer, het zogenaamde pocketmodel. Deze vaporizers zijn compact en passen over het algemeen eenvoudig in je zak. Als je net begint met dampen is dit model een goed uitganspunt om mee te beginnen. Ook hier zijn natuurlijk verschillende soorten van, maar we lichten de werking aan de hand van een vaporizer toe, namelijk de G Pen.

Een verwarmingskamer voor het verdampen van kruiden of extracten

Of je nu een grote of een kleinere vaporizer hebt, het idee erachter is bij alle vaporizers hetzelfde. In het apparaat zit een verwarmingskamer. Deze is bijvoorbeeld van keramiek. In deze verwarmingskamer plaats je de kruiden die je wilt dampen. Door middel van het verwarmingssysteem in de damper kun je je de juiste temperatuur bereiken waarbij de dampen vrijkomen. Als je kijkt naar de G Pen dan kun je met Storm pen ook extracten verdampen. Bij deze vaporizer worden namelijk een aantal G Pen onderdelen meegeleverd, waaronder een concentratenkamertje. Andere G Pen onderdelen bij de Storm pen zijn bijvoorbeeld een glazen mondstuk, een mondstukgaasje, kamergaasjes en onderhoudsgereedschap.

De kracht van de batterij in de G Pen vaporizer

Behalve het feit dat je moet letten op de mogelijkheden van het verbranden van kruiden of extracten, let je ook op de batterij in de vaporizer. Het verschilt per vaporizer hoe lang het duurt voordat het apparaat verwarmd is, dat kan bijvoorbeeld 30 seconden duren. Maar daarnaast wil je ook weten hoe lang een volle batterij meegaat, dus hoeveel sessies je kunt doen. Afhankelijk van het model dat je kiest, varieert dit van vier tot zes sessies en van zes tot acht sessies. Het voordeel van de batterijen is dat je ze eenvoudig met G Pen onderdelen zoals een USB oplaadkabeltje kunt opladen. Dit kan in een uurtje gebeurd zijn, maar ook dat verschilt per type vaporizer. Wil je niet zolang wachten, kies dan een model waarbij je de batterij kunt verwisselen. Deze verwisselbare batterij valt niet onder de standaard G Pen onderdelen die bij de vaporizer wordt geleverd, maar deze is wel apart verkrijgbaar.

Een set G Pen onderdelen op voorraad

Bij de meest G Pen vaporizers zijn de eerste en noodzakelijke G Penn onderdelen inbegrepen. Denk hierbij aan een onderhoudssetje of schoonmaakborstel, een USB kabel die je op iedere adapter kunt aansluiten en een roerstaafje. Ook krijg je een setje mondstukgaasjes en kamergaasjes meegeleverd. Deze gaasjes kun je ook los als G Pen onderdelen krijgen zodat je ze tijdig kunt vervangen. Hiermee voorkom je dat er teveel aanslag op de gaasjes komt waardoor de damp minder zuiver wordt. Met een goede voorbereiding heb je nog lang plezier van je vaporizer.