Wikitopia
Image default
Aanbiedingen

Wat is EPDM

Op het internet lezen we veel verschillende dingen over de populaire dakbedekking EPDM. Het grootste deel van wat we lezen is enorm positief en dus is de vraag voor veel mensen logischerwijs of deze dakbedekking iets voor hen zou kunnen zijn. In deze blog krijg je niet alleen antwoord op deze vraag, maar krijg je ook alle informatie over deze dakbedekking die je nodig hebt. Lees daarom vooral gauw verder!

Dit is wat je moet weten

EPDM is de ideale dakbedekking voor platte of licht aflopende daken. Het is een bepaalde vorm van synthetisch rubber, deze rubber is zeer geschikt als dakbedekking. EPDM dakbedekking is dus geschikt voor het beschermen van je dak tegen de elementen. Het is zelfs zo goed dat het vaak wel langer dan vijftig jaren mee gaat. Dat is behoorlijk lang als we dat vergelijken met andere daken. En het mooiste is nog wel dat dit dak geen onderhoud nodig heeft in deze periode van vijftig jaar. Dat is natuurlijk werkelijk geweldig! Maar daar houdt het nog niet op. Dakpannen waaien vaak van je dak af tijdens een storm, dat gaat je met een echt EPDM dak niet gebeuren. Je zult ook niet last hebben van lekken zolang het dak goed is gelegd is. Laat dat altijd door vakmensen doen om er zeker van te zijn dat het niet fout gaat. Het dak wordt dus niet beïnvloed door heftige regenval, maar wat nou als de zon de hele dag op het dak staat? Dat maakt dus ook niet uit. Het dak is resistent tegen Uv-straling dus scheuren in het dak hoeft u zich niet zorgen om te maken. Het enige nadeel is het goedkope uiterlijk van het materiaal.

Een dak van EPDM

Hier nog wat extra informatie: EPDM staat eigenlijk gewoon voor de eerste letters van de stoffen waarvan het gemaakt is: Ethyleen, Propyleen, Dieen en Monomeer. Het kan zeer goed als dakbedekking gebruikt worden aangezien het volledig waterdicht en kwalitatief ontzettend sterk is. Zeker tegen de aangeboden prijs. Ben jij benieuwd of een EPDM dak wat voor jou is? Kijk dan eens op de site van EPDM Tigt.

https://www.epdm-tigt.nl/