Wikitopia
Image default
Bedrijven

5 Tips bij het bedekken van je dak

Ben jij van plan om binnenkort zelf je dak te bedekken dan is het handig om je van tevoren in te lezen. Een dak bedekken is namelijk niet zo gemakkelijk gelegd als gedacht. Het riet moet namelijk van goede kwaliteit zijn en je moet met een flink aantal dingen rekening houden. In dit artikel vindt je een aantal tips waarmee je rekening moet houden tijdens het dekken van je dak!

Tip 1      Licht en lucht zijn essentieel.                 Het is onwijs belangrijk voor het rietendak om te kunnen drogen. Het laten drogen van het riet moet zo goed mogelijk gebeuren en dit kan het alleen doen als het licht en luchtig kan drogen. Daarbij komt nog eens hoe beter je het riet laat drogen, hoe langer het mee zal gaan.

Tip 2      Houdt rekening met de helling.                 Het riet zal sneller drogen als de helling van het dak steiler is. Een ondergrens die hierbij aan moet worden gehouden is 45 graden. Mocht er een dakkapel in het dak zitten, houdt dan rekening met een hoek van ongeveer 30 graden. Door deze richtlijnen aan te houden zal het rietwerk sneller drogen.

Tip 3      Gebruik dampdicht materiaal Hierboven is besproken dat het riet snel moet drogen, het is dan ook belangrijk dat dit van zowel de buitenkant als de binnenkant gebeurt. Gebruik voor de dakconstructie daarom folie. Deze folie zorgt ervoor dat er niet van binnenuit vocht kan ontstaan, waardoor het riet minder snel kan drogen.

Tip 4      Onderhoud van het riet Onderschat het onderhoud van het riet niet. Net zoals dat je af en toe wat schilderklusjes moet uitvoeren, is het ook belangrijk om het riet te onderhouden. Door het riet goed te onderhouden, verlang je de levensduur.

Mocht je na het lezen van deze vijf tips met je handen in je haren zitten. Dan kan je altijd nog een rietdekkersbedrijf benaderen om het dak zelf te dekken.

https://www.rietwerk.nl/