Wikitopia
Image default
Woning en Tuin

Bevorder de veiligheid op straat met biggenruggen

Wat is de betekenis van biggenruggen? Het woord komt je misschien niet direct bekend voor, maar zodra je de biggenrug ziet weet je waar het over gaat. De biggenruggen zijn namelijk ronde lange blokken die in het verkeer worden gebruikt om barrières te creëren. Door biggenruggen op specifieke plekken te plaatsen voorkom je dat auto’s of andere verkeersdeelnemers gebruik maken van een ingang of parkeerplek.

De biggenruggen zijn vrij laag, waardoor ze overeenkomen met de rest van de omgeving. Ondanks dat ze laag zijn, zijn de biggenruggen hoog genoeg om de bumper van een auto tegen te houden zonder deze te beschadigen. In principe komt valt de biggenrug net onder de gemiddelde bumper (zeer lage modellen sportieve auto’s daargelaten). 

Het plaatsen van biggenruggen

Het plaatsen van biggenruggen zorgt voor een extra veiligheidsgarantie. De biggenruggen kunnen in allerlei verschillende scenario’s van pas komen. Heb jij jouw winkel direct aan een parkeerplek liggen en is jouw vitrine volledig van glas? Dan kan het verstandig zijn om een biggenrug te plaatsen zodat er een barrière is gecreëerd tussen jouw winkel en de parkeerplek.

De barrière voorkomt dat een auto tijdens het parkeren te ver doorrijdt, waardoor het mogelijk jouw glazen vitrine kan breken of beschadigen. De biggenruggen kunnen niet zomaar door een particuliere partij worden geïnstalleerd. Neem dus altijd contact op met de gemeente om jouw plan voor te leggen. 

Biggenruggen zijn online te bestellen bij speciaalzaken. Hier kun je direct een enkel exemplaar of een partij bestellen. 

https://www.biggenruggen.nl/