Wikitopia
Image default
Aanbiedingen

De oorsprong van de naam Citroën ligt in Amsterdam

Citroën is een Frans automerk. Het bedrijf is opgericht door André Citroën, een van oorsprong Nederlandse ingenieur die aan het begin van de twintigste eeuw een autofabriek oprichtte in Frankrijk.

Geschiedenis

De ontwikkeling van de auto’s vond vanaf in het begin vooral plaats in Duitsland door vooruitstrevende autobouwers als Benz en Daimler. Deze bedrijven speelden een belangrijke rol in de opkomst van de auto-industrie. Frankrijk liet zich echter ook niet onbetuigd. Hier was het André Citroën die zijn gelijknamige automerk begon.

André was de zoon van de in 1873 naar Parijs verhuisde Amsterdamse diamantair Levie Citroen. Hij was oorspronkelijk de eigenaar van een tandwielfabriek. In de Eerste Wereldoorlog stapte hij over op de productie van munitie en granaten. Citroën maakte daarbij gebruik van de destijds revolutionaire lopende band.

Met het geld dat hij in de oorlogsjaren verdiende, richtte André Citroën vervolgens zijn eigen autofabriek op. De naoorlogse jaren waren het uitgelezen moment om zijn Duitse collega’s voorbij te streven. In juni 1919 was Citroen het eerste Europese automerk dat een voertuig presenteerde dat met behulp van de lopende band in elkaar was gezet. Het bleek vrijwel meteen een groot succes. Binnen twee jaar werden 24.000 exemplaren verkocht.

Na de tweede wereldoorlog

Na de Tweede Wereldoorlog introduceert Citroën de 2CV op de markt. Aan dit model ontbrak elke luxe. Het werd een wereldsucces. In 14 jaar werden er meer dan een miljoen stuks van verkocht. Bijzonderheden waren het linnen dak en de uitneembare banken voor een picknick in de berm van de weg.

In 1954 introduceert Citroën op de Traction Avant het beroemde hydropneumatische veersysteem. De in 1955 geïntroduceerde DS en ID worden hiermee wereldberoemd.

Nieuwe Citroën Modellen

De 3 populairste Citroën -modellen zijn de C1, C3 en C4. Via Citroën Private Lease zijn ze alle drie voordelig te rijden voor een vast bedrag per maand.

C1

De Citroën C1 is een compacte stadsauto met voorwielaandrijving. Het model maakt deel uit van een trio zogenaamde supermini’s waartoe ook de Peugeot 108 en de Toyota Aygo horen. Citroën introduceerde de C1 in 2005. De Peugeot 108, de Toyota Aygo en de Citroën C1 zijn samen ontwikkeld, op technisch gebied identiek en worden tezamen in dezelfde fabriek in Tsjechië gebouwd. Citroën C1 Private Lease behoort tot de voordeligste manieren om auto te rijden.

C3

Citroën introduceerde de C3 in 2002. De auto deelt zijn onderstel met concerngenoten Peugeot 206, 207 en 1007. Inmiddels is de Citroën C3 alweer 3 generaties verder en is uiteraard met zijn tijd meegegaan qua design als ook op technisch gebied. De C3 is een stuk ruimer dan zijn kleine zusje de C1.

Vanzelfsprekend wordt Citroën C3 Private Lease volop aangeboden op de private lease markt. Meerdere grote en kleine private lease aanbieder heeft de C3 in het assortiment. 

C4

Het ontwerp van de nieuwe Citroën C4 is typisch Citroën en onderscheidt zich met zijn energieke en dynamische silhouet van een hatchback in combinatie met de krachtige en robuuste kenmerken van een SUV, zoals de grote wielen tot 18” en de kunststof beschermdelen.

De standaarduitrusting van de nieuwe C4 is zeer compleet met onder andere Parkeersensoren, Climate Control, Full LED koplampen en 18″ wielen. Wat de auto uniek maakt is Citroën’s nieuwe veersysteem met Progressive Hydraulic Cushions (PHC) wat de rijbeleving en het comfort naar het hoogste niveau brengt.

Via Citroën C4 Private Lease is het mogelijk om voor een aantrekkelijk vast maandbedrag in de nieuwste Citroën te rijden.

Elektrisch Leasen

Elektrisch leasen is met een opmars bezig. Als eerste in de zakelijk markt. Hierbij speelde het belastingvoordeel een grote rol. Maar nu groeit de de populariteit van de Private Lease Elektrische Auto ook snel onder particulieren. Mede door een subsidieregeling is het niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee.

 

 

https://leaseauto.nl/private-lease/citroen/