Wikitopia
Image default
Internet marketing

De SEO trends van 2022

De SEO (Search Engine Optimization) wereld ontwikkelt zich constant. Dit betekent dus dat er elk jaar nieuwe trends te zien zijn. Wat zijn de belangrijkste trends van 2022 en waar moet je op letten? Antwoorden op deze vragen vind je in deze blog.

Continuous scrolling op mobiele telefoons

We zijn gewend dat Google werkt met verschillende pagina’s van zoekresultaten. Als er tien websites zijn weergegeven, moet je verder naar de tweede pagina. Vervolgens kan je vanaf de tweede pagina weer naar de derde pagina etc. Er wordt verwacht dat op mobiele telefoons ‘continuous scrolling’ wordt ingevoerd. Dit houdt in dat je door kan blijven scrollen in de SERP. De SERP wordt dus één lange pagina in plaats van allerlei kleine pagina’s met tien zoekresultaten.

Het kan nu dus zijn dat je met een lagere positie in Google toch meer verkeer kan binnenhalen, omdat je wellicht meer vindbaar bent in de SERP. Het is dus belangrijk dat metatitle en metadescription goed zijn, want waarschijunlijk gaan meer mensen deze zien en lezen.

Content

Natuurlijk was de content al belangrijk, maar dit wordt steeds belangrijker. Websites met relatief veel content zullen naar verwachting hoger scoren dan websites met relatief weinig content. Dit komt omdat Google het steeds belangrijker vindt dat mensen niet op websites belanden die misleidend zijn, maar op websites die wel correcte en veel informatie bieden.

Featured snippets

Google wilt zo snel en goed mogelijk antwoord geven op de vragen van hun bezoekers. Om deze reden maakt Google gebruik van featured snippets. Wanneer iemand een vraag stelt, is de kans groot dat Google als eerste resultaat het antwoord al laat zien, bovenaan in de SERP. Het kan nuttig zijn om bijvoorbeeld voor jouw website een pagina te maken waarin je antwoord geeft op een veelgestelde vraag. De kans zit er dan in dat jouw website als featured snippet weergegeven wordt.

Surfen op internet met mobiele telefoon

Misschien herken je deze trend bij jezelf, steeds meer mensen surfen op internet op hun mobiele telefoon. Je hebt je telefoon altijd bij de hand en je kan dingen snel opzoeken. Uit de cijfers blijkt ook dat steeds meer mensen surfen op het internet met hun mobiel. Het wordt om deze reden steeds belangijker dat je website ook snel en goed eruit ziet op mobiele apparaten.

SEO bureau inhuren

Steeds meer bedrijven zijn bewust dat online marketing erg belangrijk is. Zojuist heb je al een paar SEO tips gelezen die jou wellicht kunnen helpen. Dit kan je zelf doen, maar je kan ook jouw SEO uitbesteden aan een Online Marketing bureau. Dan weet je zeker dat het goed gaat!