Wikitopia
Image default
Banen en opleidingen

Behandeling van een hernia

Vaak is het zo dat uw rug pas de aandacht krijgt die hij verdient als er klachten optreden. Iedereen weet dat voorkomen beter is dan genezen. Uiteraard heeft u er alle belang bij te slapen op een kwaliteitsvolle matras of te zitten op een ergonomische stoel. Toch kan het dat u, zelfs als u alle voorzorgsmaatregelen in acht nam, hulp nodig hebt bij problemen aan rug of ledematen. Wie weet is het moment aangebroken om op zoek te gaan naar een chiropractor voor de behandeling van een hernia.

Een hernia?

Of uw klacht daadwerkelijk het gevolg is van een hernia, zal de chiropractor Bennekom moeten uitmaken. Misschien is er een zenuw gekneld en hebt u krachtverlies in uw arm of uw been. Misschien hebt u iets getild wat uw krachten te boven ging en is er teveel druk op een van uw tussenwervelschijven gekomen waardoor u nu nood hebt aan de behandeling van een hernia. Uiteraard is het ook mogelijk dat u van nature een iets zwakkere rug hebt en zo de hernia hebt opgelopen. Wat ook de achterliggende reden is, het is raadzaam een afspraak met uw chiropractor te maken. Niemand wil een blijvend rugprobleem of de nasleep ervan.

De behandeling van een hernia: hoe?

Hoofdbedoeling van de chiropractor is om de druk op de tussenwervelschijven te doen afnemen. Op die manier wil deze behandelaar u vrijwaren van een operatieve ingreep aan uw rug. Moest dat echter ooit toch nodig zijn, ook dan kan de chiropractor nog van belang voor u zijn. Een goede houding en zelfs een juist voedingspatroon kunnen u helpen om verdere rugklachten te voorkomen. Uiteraard is de chiropractor ook de aangewezen persoon om ervoor te zorgen dat u nooit met een hernia zal te maken hebben. Met een uitgebreid gamma van tips rond houding, beweging en gezondheid helpt hij u om uw rug minder te belasten en gezond te houden. Aarzel dus niet om deze behandelaar te contacteren bij pijnklachten of vragen.