Wikitopia
Image default
Aanbiedingen

Heeft het seizoen invloed op dakbedekkingen?

Het dak maakt verschillende seizoenen mee. Extreme kou, warmte en regen, dit weer moeten de daken allemaal overleven. Maar wat voor invloed heeft het seizoen op de dakbedekking?

 

Zomer

Tijdens de zomer krijgt het dak aardig wat te verduren, omdat de temperaturen in de zomer erg verschillen. Overdag kan het erg warm zijn en in de nacht weer veel kouder. Door deze schommelingen kunnen er kleine scheurtjes ontstaan in de dakbedekking. Als het dak goed wordt onderhouden, merk je hier niks van. Zorg hier dus ook goed voor.

 

Herfst

Tijdens de herfst is er een overvloed aan bladeren. Deze bladeren komen op de daken te liggen. Op deze manier kan de afvoer verstopt raken en dit kan al door een paar bladeren gebeuren. Hierdoor kan het water niet meer weg en dit blijft dan op het dak liggen. Probeer dit dus te voorkomen. Als het je niet kunt voorkomen, is het verstandig een dakdekker in te schakelen.

 

Winter

In de winter gaat het vriezen en dit kan ook erg gevaarlijk zijn. Het ijs gaat namelijk vastzitten aan de dakbedekking. Ook valt er soms sneeuw in de winter. Probeer dan grote schade te voorkomen door het sneeuw er af en toe af te scheppen. Als je dit namelijk niet doet, wordt het dak zwaarder en aangedrukt.

 

Lente

De lente is een maand dat de natuur weer gaat groeien. Als het aan het groeien is, is er niet echt een probleem voor daken. Maar als dit gestopt is, kunnen de bladeren wel op het dak komen. En dan komen ze uiteindelijk in het de dakafvoer. Let daarom extra goed op of er extra bladeren op het dak zitten. Zo kun je een verstopping voorkomen.