Wikitopia
Image default
Internet

Het afsluiten van de juiste internet contract

Internet verbinding is iets waar we totaal niet meer zonder kunnen. Het verbindt ons niet alleen met elkaar, maar maakt het ook voor ons mogelijk om dagelijkse werkzaamheden uit te voeren. Zo kun je bij het studeren de nodige informatie op het internet opzoeken of je voorbereiden voor je volgende meeting op het werk. Ondanks we niet meer zonder internet verbinding kunnen, betekent dit niet dat wij voor elk soort internet abonnement in de rij moeten staan. Je kunt namelijk een heleboel deals tegenkomen die alles behalve voordelig uit kunnen pakken voor jou als de abonnementhouder. Daarom is het van belang dat je de tijd neemt om te bekijken welke provider en welk abonnement voor jou geschikt is. En dit doe je simpelweg door te gaan internet vergelijken. Er zijn tal van providers met allemaal verschillende diensten en “perks”, maar aan welke extra’s heb jij ook echt wat? 

Internet vergelijken is niet zo moeilijk als het lijkt

Het vergelijken van internet diensten van verschillende providers kan misschien lijken op een zware taak. Er zijn natuurlijk tal van providers die je graag als klant willen hebben, maar wil jij deze providers ook echt als verstrekker van jou abonnement? Op het internet zijn er vergelijkingstools. Zo kun je makkelijk een overzicht creëren met daarin de providers die de diensten leveren waar jij naar op zoek bent. Zo’n soort overzicht wordt dan opgebouwd op basis van jouw wensen. Deze geef je aan doormiddel van de filters die aanwezig zijn. Zo vink je aan dat je bijvoorbeeld op zoek bent naar een internet en telefonie pakket of misschien juist alleen een internet pakket. Een internet abonnement afsluiten wordt dan erg makkelijk gemaakt wanneer je kunt kiezen uit een handvol providers in plaats van een hele waslijst.

Waar let je precies op bij het afsluiten van een internet abonnement?

Bij het afsluiten van een internet contract is het van uitermate groot belang dat de provider hetgeen aanbiedt waar jij naar op zoek bent. Ook moet niet alleen de kwaliteit van het product erg goed zijn, maar ook de prijsverhouding moet correct zijn. Bij het afsluiten van een contract zal je moeten nadenken over de snelheid en stabiliteit van jouw internet aansluiting. Werk je bijvoorbeeld vanuit huis dan kan het voor jouw van belang zijn dat er een bepaalde upload- en downloadsnelheid aanwezig is. Deze punten kun je in de filter lijst aanvinken. Stel ook vragen over de minimale snelheid die jij kan ervaren, na het afsluiten van het contract. Vaak genoeg kan er een bepaalde upload- en downloadsnelheid staan aangegeven, maar na het afsluiten van het contract merk je dat jij daar niets van mee krijgt. Dit houdt in dat de mast dan verder weg bij jou vandaan zit. Denk jij een goede provider gevonden te hebben? Bel dan even en geef jouw postcode en huisnummer door om na te gaan hoe ver de mast bij jouw woning vandaan zit en wat de laagste internetsnelheid is die jij kan meekrijgen.

Let op de extra’s

Deze providers zijn altijd op zoek naar meer klanten, daarom zullen zij altijd “incentives” meegeven. Deze zijn bedoeld op nieuwe zoekenden te lokken, zodat deze bij hen een contract afsluiten. Controleer of je echt iets aan deze extra’s hebt. Denk bijvoorbeeld aan de kortingen die je krijgt. Als je bij provider A 6 maanden lang 50% korting krijgt en bij provider B niet, dan hoeft het niet zo te zijn dat provider A de juiste keus voor jou is. Na deze 6 maanden kun je alsnog op een hoger bedrag uitkomen dan dat je bij provider B zou betalen.