Wikitopia
Image default
Internet

Wat doet een AED met je hart?

De AED kan levens redden!

Een AED is tegenwoordig een essentiëel hulpmiddel voor de volksgezondheid.
Het is daarom belangrijk dat openbare plaatsen zijn uitgerust met zo’n AED. Ze mogen worden gebruikt door professionals maar ook door het grote publiek.

 

Wat doet een AED met je hart?

 

Automatische AED’s zijn volledig automatische defibrillators en werken onafhankelijk. Zodra de elektroden zijn ingeschakeld en het apparaat is ingeschakeld, start hij zelf de elektrische schok op, nadat een signaal is afgegeven om mensen rond het slachtoffer te waarschuwen weg te gaan. Automatische defibrillatoren hebben het voordeel dat ze de impact van psychologische stress in een noodsituatie beperken, immers de verantwoordelijkheid voor het activeren van de elektrische schok ligt hier bij de defibrillator en niet bij de persoon die de elektroden plaatst. Wanneer een persoon een ventriculaire fibrillatie heeft, is defibrillatie met behulp van een AED de enige behandeling die de hartslag kan “hersynchroniseren”. Als de AED de hartafwijking heeft gedetecteerd, zal hij beslissen en u zal vertellen of het al dan niet nodig is om een ​​schok toe te dienen. Het is in dit geval noodzakelijk om in minder dan vier minuten te handelen. Elke minuut die verstrijkt, geeft statistisch gezien 10% minder kans om te overleven.

 

Wat zijn de meest populaire AED’s?

 

Philips Heartstart HS1
Dankzij de blauwe informatieknop “i” biedt het eenvoudige en duidelijke geluidsinstructies voor het toedienen van shock.
Heartsine Samaritan PAD 350P
Heel licht, slechts 1,1kg.
Philips Heartstart FRx
Eenvoudige installatie, duidelijke gesproken aanwijzingen en een robuust ontwerp.
Zoll AED Plus
Het is het enige apparaat waarvan de batterijen en elektroden een levensduur van 5 jaar hebben.
DefiSign Life AED
Heeft een zeer goed prijs-kwaliteit verhouding.