Wikitopia
Image default
Aanbiedingen

Hoe stal ik mijn aanhanger veilig?

Het laatste wat je wilt is dat je aanhangwagen of caravan gestolen wordt. Dit kan je voorkomen door het aanschaffen en plaatsen van bijvoorbeeld een disselslot. Er zijn natuurlijk meer manieren zoals een wielklem of een loopchain maar de meest voor de hand liggende oplossing is vaak een disselslot.

Binnen de categorie disselsloten aanhanger heb je ook nog verschillende soorten. En je moet jezelf ook de vraag stellen; wil ik mijn aanhangwagen of caravan ook verzekerd hebben? Is dit het geval?  Dan moet je een disselslot aanschaffen waar een SCM keurmerk op zit. Deze worden dan afhankelijk van de verzekeraar en verzekering geaccepteerd omdat deze disselsloten het SCM keurmerk dragen.

Past elk type disselslot op mijn caravan of aanhangwagen?

Zoals hierboven genoemd zijn er meerdere manieren om je aanhangwagen of caravan op slot te zetten, maar het disselslot is vaak de meest gebruikelijke manier om je bezit veilig te stallen. Nu zijn er verschillende soorten disselsloten:

  • Onderbouw disselslot

  • Koker disselslot

  • Schuif disselslot

  • Beugel disselslot

Kies je voor een disselslot? Dan is het altijd goed om te weten welk type koppeling er op je aanhangwagen of caravan zit. Aan de hand van die informatie kun je een bijpassend disselslot vinden die op je aanhangwagen of caravan past. Er wordt geen onderscheid gemaakt in sloten voor een aanhangwagen of caravan. In negen van de tien gevallen zijn de disselsloten op beide toepasbaar afhankelijk van je type koppeling.

Op de website van Aanhangwagendirect kun je een goed overzicht vinden van de types koppelingen waaraan het juiste disselslot gekoppeld is. (link naar schema?)

Wat houdt het SCM keurmerk in?

Er is destijds door een aantal partijen een keurmerk ontwikkeld in de vorm van het SCM keurmerk. Deze is bedoeld voor aanhangwagens en caravans. Dit is ontwikkeld zodat je je aanhangwagen of caravan kunt verzekeren tegen diefstal. Dus wil je je aanhangwagen en/of caravan verzekeren dan zal je verzekering je waarschijnlijk verplichten een disselslot aan te schaffen die het SCM keurmerk draagt. Je kunt het disselslot met het SCM keurmerk natuurlijk ook plaatsen zonder je aanhangwagen of caravan te verzekeren, zo weet je zeker dat je een goed en sterk disselslot op je aanhangwagen of caravan hebt.

Heb je toch hulp nodig bij het uitzoeken omdat je er niet helemaal zeker van bent? Kijk dan eens op de site van Aanhangwagendirect. Op aanhangwagendirect.nl vind je een ruim assortiment van verschillende soorten en types disselsloten aanhanger. Op de site staat het schema die handvaten biedt voor het bepalen van je type disselslot die op je koppeling past. Ook weten de medewerkers hoe dit te bepalen is, dus je kan ook contact opnemen met de klantenservice van Aanhangwagendirect, hier zit altijd iemand voor je klaar om ondersteuning te bieden bij het vinden van het passende disselslot.

Is je slot geplaatst? Dan kan je nu met een gerust hart je aanhangwagen achterlaten of met je caravan er lekker op uit en deze dan zonder zorgen parkeren. Voor meer vragen neem contact op met de klantenservice van Aanhangwagendirect.

Tot snel bij Aanhanwagendirect.nl 

 

https://www.aanhangwagendirect.nl/