Wikitopia
Image default
Wijn

Wijn en spijs wandeling; het lekkerste uitje

Het is weekend en je bent op zoek naar een leuk uitje. Niet iets standaard, maar net even iets anders. Heb je ooit overwogen om een wijn en spijs wandeling te maken? Je hoeft het maar op te zoeken en je zult zien dat ieder weekend ergens een wijn en spijs wandeling wordt georganiseerd. Niet alleen leuk om te doen, maar vooral lekker! 

Hoe gaat een wijn en spijs wandeling in zijn werk?

Normaal ga je in een restaurant zitten en bestel je wat te eten in combinatie met een glaasje wijn. Van de wijn kan het zijn dat je jouw standaard favoriet pakt of dat je laat informeren door de sommelier wat hij/zij aanbeveelt. Maar dat kan leuker! Een wijn en spijs wandeling vindt vaak op een zondag plaats. Je begint rond 12.00 uur (prima tijd voor een wijntje) en maakt ondertussen een wandeling tot 17.00 uur langs de deelnemende restaurants in de stad naar keuze. Dit wordt door organisaties georganiseerd. Op de dag zelf ontvang je een toegangsticket en een routebeschrijving en dan kan het feest beginnen.

Bij elk restaurant een gerecht en glas wijn

Het leuke aspect van de wijn en spijs wandeling is dat je in ieder restaurant een gerecht krijgt met een glas wijn die hier het beste bij past. Je kunt ervan uitgaan dat ieder restaurant zijn beste beentje voorzet om een mooie en lekkere combinatie aan te bieden. Dit is ook begrijpelijk. Een wijn en spijs wandeling is voor een restaurant een mooie kans om nieuwe bezoekers aan te trekken die nog nooit eerder daar wat hebben gegeten of gedronken. Zo kan het zijn dat je na de wijn en spijs wandeling er een nieuw favoriet restaurant aan over houdt. 

Gezelschap naar keuze 

Je vraagt je misschien af of er een minimum of maximum zit aan de wijn en spijs wandeling? Hier ben je zelf vrij in. Je kunt gaan voor quality time met je vriend of vriendin en romantisch met zijn tweetjes de wandeling doen. Maar hoe leuk is het om met je vriendengroep deel te nemen aan een wijn en spijs wandeling. Voorwaarde is wel natuurlijk dat je hierbij kiest voor de vrienden die houden van een lekker glaasje wijn onder het genot van goed eten. Heb jij of iemand uit het gezelschap allergieën of heb je dieetwensen? Dan kun je dit tijdens het bestellen van de kaart aangeven. Zeker als je met een grotere groep bent is het belangrijk om je goed aan de route te houden. Op deze manier wordt het niet te druk bij een restaurant omdat iedereen tegelijkertijd aankomt. 

Waarom een wijn en spijs wandeling

Er zijn meerdere voordelen aan een wijn en spijs wandeling. Niet alleen kun je het doen met een gezelschap naar keuze. Het is ook een uitgelezen kans om gerechten in combinatie met wijnen te proberen waar je zelf misschien niet op zou zijn gekomen. Zo kun je deze wandeling doen in een stad waar je graag komt. We raden ook zeker aan om te kiezen voor een stad die je nog niet kent. Doordat je een uitgestippelde route krijgt en bij verschillende restaurants naar binnen gaat is het een mooie kans om een nieuwe stad te leren kennen.

https://www.vinify.nl/wijn-spijs