Wikitopia
Image default
Bedrijven

Hovenier in spé!

Tijd voor een nieuwe uitdaging of gewoon op zoek naar iets anders? Ben jij niet bang om vieze handen te krijgen en heb jij geen 9 tot 5 mentaliteit? Misschien is het hoveniersvak wel iets voor jou! Hierin is vraag in overvloed en aanbod te kort!

 

Goede naam

Met een goede naam bedoelen we niet de naam van je bedrijf, maar hoe er over je bedrijf gepraat wordt. Er is niets zo belangrijk als goede naamsbekendheid en dat er positief over je gepraat wordt. Geen enkele reclame werkt zo goed als mond-tot-mondreclame. Je kunt er ook voor kiezen om jezelf ergens in te specialiseren zoals bijvoorbeeld zwemvijvers aanleggen of kastanjehouten schapenhek plaatsen zodat klanten daarvoor voor jou kiezen.

 

Boekhouding

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om bij een hoveniersbedrijf te werken, zodat je zelf nergens naar om hoeft te kijken. Echter kun je als je voor jezelf begint alles doen zoals jij het in gedachten hebt en kun je je eigen tijd indelen. Bedenk wel dat hier dan ook een hoop kantoorwerk bij komt kijken; zoals inkopen, plannen en de boekhouding.

 

Materialen

Als je een onderneming begint, zul je vaak eerst een hoop moeten investeren. Machines, materialen en eventueel bedrijfskleding. Allemaal spullen die je nodig hebt om je werk goed te kunnen doen, zonder dat je nog maar iets verdiend hebt. Het is ook belangrijk om een netwerk aan leveranciers op te bouwen zodat je weet waar je je spullen het beste kan halen en zodat je kwaliteit kan leveren aan je klanten.