Wikitopia
Image default
Tweewielers

Redenen om je kind een kinderstep te geven

Als volwassenen zijn we helemaal op de kar gesprongen dat onze mobiliteit anders kan. We nemen vaker de fiets die aan een ijltempo geëlektrificeerd is of de elektrische step die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Vanzelfsprekend kijken onze (klein)kinderen op naar het voorbeeld dat (groot)ouders hier stellen en verlangen ze ernaar om er evenveel plezier aan te beleven. Een kinderhand is gauw gevuld en met een kinderstep geef je een prachtcadeau waar zij en jij oneindig veel vreugde en genot aan zullen beleven.

Op steppen staat geen leeftijd

Als de kinderen het voor het zeggen hadden, dan zouden ze elke dag steppen. Naar school, de bakker, de bibliotheek of naar vriendjes en vriendinnen; geen vervoersmiddel is zo kindvriendelijk als de step. Complexloos en ongedwongen genieten van steppen kan op elke leeftijd. Je kan al een step aanbieden aan kinderen vanaf de leeftijd van twee jaar en vindt daarnaast ook aantrekkelijke modellen tot veertien jaar bij Stepsonline.nl. Bovendien vindt elk kind moeiteloos zijn gading in het ruime aanbod.

Een step voor elke gelegenheid

Er zijn steps met grote wielen die ouders vast doen terugdenken aan de autoped uit de eigen kindertijd. Deze kickbikes zijn de gulden middenweg tussen een fiets of BMX en een moderne step. Je overbrugt er soepel langere afstanden mee. Ze zijn veilig, erg wendbaar en beschikken over een handrem. Reflectoren, een toeter of bel en versiering aan het stuur kunnen naar believen aangebracht worden.

De modellen van JD Bug geven extra stabiliteit met een derde wiel en zijn uitermate geschikt voor de jongsten. Het topmodel laat zich eenvoudig omvormen van loopfiets tot step, zodat het flexibel meegroeit en de ontwikkeling van jouw kind ondersteunt.

Tot slot hebben we de populaire modellen met twee kleine wielen. Ze zijn tegelijk sterk en licht, plooibaar en in hoogte verstelbaar. Een subcategorie is de stuntstep die de kinderen de vrijheid geeft zich sportief te tonen op pleintjes of op het skatepark.

Voordelen inbegrepen

Met een step kunnen kinderen gezond en veilig bewegen, terwijl ze in de buurt blijven. Vitaminen en zuurstof komen gratis met zonlicht en buitenlucht. Dit geldt ook voor de volwassenen die hun (klein)kinderen graag meenemen voor een wandeling. Een kinderstep is dan een extra motivatie om hen enthousiast te krijgen een tochtje te gaan maken. Naast de motoriek wordt hier ook een basis gelegd om het evenwicht te stimuleren. Daar zal jouw oogappel later de vruchten van plukken wanneer fietsen een nieuwe uitdaging vormt. De vaardigheden die zo spontaan en al spelend met steppen worden aangeleerd, versnellen het leerproces voor fietsen.

Kinderen zijn overtuigd

Een step is niet het soort speelgoed dat gauw onaangeroerd verdwijnt in een vergeethoekje. Het tovert niet alleen een lach op hun gezicht wanneer ze er eentje cadeau krijgen, maar ze zullen er gretig naar vragen om mee te mogen spelen.

Schenk jouw (klein)kind een portie beweging, buitenlucht en zonlicht en bestel vandaag nog een kinderstep op https://stepsonline.nl/ .

https://stepsonline.nl/product-categorie/kindersteps/