Wikitopia
Image default
Telefonie

Telefoonfraude blijft toenemen

Uit onderzoek van het bedrijf achter telefoonnummerzoeken.net is gebleken dat de telefoonfraude het afgelopen jaar enorm is toegenomen. Telefoonfraudeurs bellen dagelijks mensen met een verhaal. Hierbij wordt misbruik gemaakt van het bedrijf Microsoft. De oplichters bellen vanuit de naam van dit bedrijf, maar zijn uiteindelijk uit op geld. 

Dit kun je bijvoorbeeld zien bij dit telefoonnummer op de website van telefoonnummerzoeken, wat sinds gisteren wordt gebruikt om mensen op te lichten.

Het is inmiddels zo erg, dat ook de oplichters zelf recensies achter laten op websites zoals bovenstaand, waarin nadrukkelijk wordt gezegd dat er niks mis is met het nummer en dat zij juist van dit bedrijf zijn. 

‘Het is natuurlijk moeilijk te controleren of mensen echt met een 06 nummer hebben gebeld vanuit de naam van huis bedrijf, bij bijvoorbeeld een afspraak met een klant. Maar wij houden dagelijks wel alles in de gaten en voeren controles uit op de telefoonnummers. Uiteraard raden wij altijd klanten aan om nooit zomaar gegevens te overhandigen via de telefoon als het mobiele nummer alleen op dit soort sites bekend is. Waar wij negatieve reviews kunnen schrijven, zouden ook oplichters dit positief kunnen doen. Verder kun je je aanvragen waarom mensen terug komen bij een telefoonnummer om een ‘positieve recensie’ achter te laten.’ aldus de eigenaar van telefoonnummerzoeken.net

http://www.telefoonnummerzoeken.net

Gerelateerde artikelen

Welke dekking moet ik kiezen bij welke provider?

Thuiswerkers houden contact met 3CX telefoonsoftware

Alles over iphone reparaties in Etten-leur