Wikitopia
Image default
Aanbiedingen

Wat kun je allemaal doen op Zakynthos?

Zakynthos is een van de mooiste Griekse eilanden. Het eiland kent veel bezienswaardigheden en activiteiten. Zo kun je hier prachtig wandelen of fietsen, maar ook het water op om te duiken of te zeilen. Daarnaast zijn er tal van leuke dorpjes waar je heerlijk kunt genieten van de Griekse keuken! Kortom, er is genoeg te doen op Zakynthos!

Zwemmen in zee

Één van de meest uitgevoerde activiteiten op het eiland is, zwemmen in de zee. Bijna iedere vakantieganger, ligt gemiddeld de helft van zijn vakantie aan zee of bij het zwembad. Geniet van het helderblauwe water en het geweldige uitzicht.

Wandelen en fietsen

Wandel langs de kust of maak een mooie fietstocht door het binnenland. Zakynthos is namelijk echt prachtig als je er op deze manier rondkijkt. Neem de tijd en bewonder alle mooie plekjes die het eiland te bieden heeft.

Dorpjes bezoeken

Op Zakynthos vind je heel veel leuke dorpjes, met ieder hun eigen sfeer en uitstraling. Bezoek byzantijnse kerkjes, wandel door kleurrijke straatjes en geniet van de traditionele Griekse keuken. Er is altijd wel iets te doen in een van de dorpjes op Zakynthos!

Zakynthos stad

Één van die stadjes is bijvoorbeeld Zakynthos stad. In het stadscentrum vind je allerlei mooie bezienswaardigheden, zoals de Sint-Dionysios kerk en de Venetiaanse haven. Ook zijn er leuke winkeltjes en restaurantjes te vinden.

Tsilivi

Een ander dorpje dat zeker het bezoeken waard is, is Tsilivi. Dit plaatsje is een stuk toeristischer dan bijvoorbeeld Zakynthos stad, maar daardoor ook een stuk gezelliger. Er zijn veel leuke barretjes en restaurantjes te vinden, waar je tot in de late uurtjes kunt genieten van het eilandleven!

Eilandhoppen

Als je even genoeg hebt van Zakynthos, is eilandhoppen natuurlijk ook altijd een optie. Vanaf Zakynthos kan je namelijk heel makkelijk naar andere Griekse eilanden varen. Zo kun je bijvoorbeeld naar Corfu, Rhodos, Kos, Kefalonia, Lefkas of Ithaka. Eilandhoppen is een geweldige manier om meer van Griekenland te zien!

Zakynthos is dus echt een aanrader als je op zoek bent naar een mooie vakantiebestemming. Er is genoeg te doen op het eiland, dus je hoeft je geen moment te vervelen! Wat ga jij allemaal doen tijdens je vakantie op Zakynthos? Laat het ons weten in de reacties! Tot snel!

 

https://www.zakynthos.nl