Wikitopia
Image default
Bedrijven

Veel gestelde vragen over achteruitrijcamera’s

Is een achteruitrijcamera alleen voor auto’s? Nee! Het eerste beeld dat je voor je krijgt is waarschijnlijk een autoreclame van een auto met een achteruitrijcamera. Tegenwoordig worden achteruitrijcamera’s op nog veel meer voertuigen toegepast. Er zijn verschillende soorten camera’s voor verschillende voertuigen. Zo zijn er achteruitrijcamera’s camper, bussen, caravans, paardentrailers, vrachtwagens, tractoren en zelfs voor boten!

Maakt de plaats uit van de camera? Ja! De plaats van de camera is essentieel. Om geen compleet verkeerd beeld te krijgen, is het heel belangrijk om de juiste plaats te bepalen. De camera moet altijd in het midden van het voertuig worden geplaats. Als de camera niet in het midden zit, kan er een vertekend beeld ontstaan. Verder is de hoogte van de camera ook belangrijk. Hoe hoger de camera hoe beter het beeld. De hoogte zorgt namelijk voor meer dieptezicht en meer zicht voor in de verte.

Mag ik écht alles filmen? Een achteruitrijcamera die je zelf inbouwt geeft niet alleen beeld tijdens het inparkeren. De camera staat constant aan, waardoor je eigenlijk alles filmt. Dit is niet tegen de regels. Het is tegenwoordig toegestaan om te filmen met dashcams, hieronder vallen ook achteruitrijcamera’s. Het is dus niet verboden om te filmen met achteruitrijcamera’s.

Is er een verschil tussen analoge en draadloze achteruitrijcamera’s? Analoge achteruitrijcamera’s hebben meerdere kabels die kunnen beschadigen. Draadloze achteruitrijcamera’s hebben dit probleem niet. Omdat het wegwerken van kabels soms lastig kan zijn is het gebruik van een achteruitrijcamera draadloos soms wat handiger. Dit soort draadloze versies zijn echter wel gevoeliger voor ruis.

Heeft een achteruitrijcamera wel zin als het donker is? Veel achteruitrijcamera’s zijn voorzien van een infraroodcamera. Deze infraroodcamera kan zwart-wit beelden voorzien als het donker is. De infrarood is met het blote oog niet te zien, en toch is deze techniek uitstekend in staat om goede beeldkwaliteit te leveren.

https://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/