Wikitopia
Image default
Telefonie

Welke dekking moet ik kiezen bij welke provider?

Welke dekking moet ik kiezen bij welke provider?

Als je op zoek gaat naar een nieuw mobiel abonnement dan is het zekers zo fijn om te weten welke provider nu de beste dekking heeft. Steeds meer mensen maken regelmatig gebruik van het internet, prive als zakelijk.

Gelukkig hebben de meeste providers een landelijke dekking en kunnen ze 4G aanbieden. Check wel altijd van te voren of je wel een sterk bereik hebt met 4G bij jouw in de buurt. Nederland is voorzien van heel erg veel providers. Enkele providers beschikken namelijk over hun eigen netwerk, te weten KPN, T-Mobile en Vodafone. Dit zijn dan ook de 3 grootste providers van Nederland.

De overige providers die een gsm abonnement aanbieden maken genruik van de netwerken van de “grote drie”. Dit soort providers worden “virtuele providers” genoemd. Bij bijna ieder provider is het bellen en sms’en goed gedekt. Dit geldt echter nog niet voor het 4G-netwerk. De verschillen zijn nog vrij groot te noemen. De 3 grote providers zullen in de toekomst een nog snellere 4G verbinding gaan aanbieden genaamd 4G+.

Conclusie

Onze conclusie is dat je het beste een dataverbinding kunt aangaan bij de grote 3. Daarnaast kun je zelf checken welke provider de beste dekking geeft op jouw adres. Op internet kun je dit op verschillende websites checken.

https://smartphoneblog.nl/