Wikitopia
Image default
Aanbiedingen

Zo kun je je smartphone beschermen tijdens je reis

Zo kun je je smartphone beschermen tijdens je reis

De zomervakantie staat voor de deur, en voor velen van ons betekent dat spannende reisplannen. Maar als je op veel mensen lijkt, ben je meestal maar een paar minuten verwijderd van het mogelijk verliezen van je telefoon. En als je op reis bent, is dat echt het laatste wat je nodig hebt: het is een regelrechte een nachtmerrie! Dat gezegd hebbende, hier zijn enkele tips om je telefoon tijdens het reizen veilig te houden, waar ook een telefoontasje bij kan helpen. Je zult zien dat veel ervan zowel over voorbereiding als waakzaamheid gaat tijdens het reizen.

Laat het nooit ergens liggen

Ja, je voelt je misschien helemaal ontspannen en gelukkig in een restaurant op een miljoen kilometer van huis op een gezinsvriendelijke bestemming . Natuurlijk, je hotelkamer kan veilig aanvoelen en het personeel is verrukkelijk. Maar het enige dat nodig is, is een seconde voordat iemand je telefoon van een tafel of oppervlak veegt. Houd je telefoon uit het zicht en maak er een gewoonte van om hem altijd in je hotelkluis te bewaren wanneer je hem in de kamer achterlaat – net zoals je zou doen met je Cowboysbag handtas of portemonnee.

Investeer in een telefoonhoesje

Als je onderweg bent tijdens het reizen, is de kans groter dat je je telefoon laat vallen. Telefoonhoesjes zijn nodig om je telefoons te beschermen, vooral als je ze snel laat vallen. Zoek naar een telefoonhoesje met schokabsorberende technologie en die gebruik maakt van hoogwaardige materialen. Het is bovendien een goed idee om te kiezen voor een hoesje die ontworpen is om bestand te zijn tegen vallen. Ze hebben dan verhoogde lippen om het scherm en de camera van je telefoon te beschermen. Bovendien zijn ze niet al te groot, zodat je je smartphone alsnog eenvoudig mee kunt nemen in je schooltas

Verzeker je telefoon

Een reisverzekering bestaat niet voor niets. Misschien heb je in het verleden geluk gehad, maar je weet maar nooit wanneer je het nodig hebt. Een reisverzekering is niet alleen super belangrijk voor gezondheids- en medische dekking als je weg bent. Maar tenzij je het je kunt veroorloven om direct een nieuwe telefoon te kopen als je de jouwe verliest of als deze wordt gestolen, wil je voor je gemoedsrust een reisverzekering afsluiten voordat je op reis gaat in de komende zomervakantie. Zorg er natuurlijk wel voor dat je controleert of telefoons gedekt zijn! 

Maak een back-up

Oké, dus deze tip houdt je hardware misschien niet echt veilig. Maar voor het geval je je telefoon kwijtraakt terwijl je op reis bent, zal het maken van een back-up van alles voordat je vertrekt er in ieder geval voor zorgen dat je niet al die kostbare foto’s en jarenlange contacten daar kwijtraakt. Dit moet je dus beslist doen voordat je op reis gaat, het zal anders echt zonde zijn van al die herinneringen die je de afgelopen jaren hebt gemaakt met behulp van je smartphone. Je krijgt echt spijt als je dit niet doet!