Wikitopia
Image default
Zakelijke dienstverlening

De grootste voordelen van een online werkomgeving

Door de jaren heen zie je steeds meer bedrijven overstappen naar het gebruik van online werkplekken. Dit is ook niet zonder reden. Het inrichten van online werkplekken brengt vele voordelen met zich mee. Hiermee kan personeel flexibeler te werk gaan en met een goede inrichting wordt de productiviteit ook hoger. 

Wat is een online werkplek

De traditionele manier van werken wordt op een kantoor gedaan. Documenten worden opgeslagen in de harde schijven van het bedrijf. In een online werkomgeving worden deze documenten opgeslagen op het internet. Er wordt een ruimte voor het bedrijf gemaakt waarin personeel bestanden met elkaar kunnen delen en opslaan. Deze bestanden bevinden zich nu niet meer in het bedrijf zelf, maar bij een derde partij op de cloud. Een werkomgeving online wordt meestal ingericht bij een provider als Microsoft. De cloud is een virtuele opslagplaats op het internet. De opslag in de cloud kan opgehaald worden door het personeel van een bedrijf. Het maakt niet uit of dit via een bedrijfscomputer gedaan wordt, of door een computer vanuit huis. Met slechts een internet connectie is het mogelijk om toegang te krijgen tot de documenten.

Hoge toegankelijkheid

De cloud maakt het mogelijk om alle documenten op te halen met slechts een internet verbinding. Het maakt voor personeel dan niet uit waar zij zich bevinden. Zo is het mogelijk voor personeel om een deel van het werk naar huis mee te nemen om daar eraan te gaan werken. Dit is handig voor een flexibele werkinrichting. De data zijn ook niet beperkt bij het gebruiken van computers. Online werkplekken worden namelijk steeds meer geoptimaliseerd voor het gebruik op andere apparaten als een tablet en smartphone. Even 5 minuutjes besteden om het werk van een collega te controleren is zo helemaal geen probleem.

Efficiënte communicatie

Het gebruik maken van een online werkomgeving als Detron bevordert vooral de communicatie op afstand met het personeel. Wijzigingen aan documenten kunnen namelijk direct gezien worden in de cloud. Zo is het mogelijk om direct het werk van collega’s na te kijken en live feedback te geven. In combinatie met videogesprekken is dit de perfecte manier om op afstand te werken.