Wikitopia
Image default
Dienstverlening

Dimmers en led verlichting

De lampen in uw huis kunnen op meerdere manieren aangezet, of bediend worden. Dit kan bijvoorbeeld de een normale lichtschakelaar, een app, een mobiel apparaat of dus ook met een dimmer. Een dimmer kan de intensiteit van uw licht zodanig aanpassen dat dit helemaal naar uw wens kan omgezet worden. Dit kan super fijn zijn, vooral in de ochtend want hier kunnen mensen niet goed tegen het felle licht.

Verschillende soorten dimmers

Bent u van plan om een dimmer aan te schaffen let dan wel goed op op welke type dimmer u koopt. Er zijn namelijk 3 verschillende soorten dimmers en niet elke type kan op elke lamp. Om te beginnen hebben we een dimmer waar een letter ‘’r’’ op kan staan. Als deze letter erop staat kan deze alleen gecombineerd worden met gloeilampen en halogeenlampen van 230 volt. 

Mocht de letter ‘’c’’ op de dimmer staan dan kan deze gebruikt worden voor gloei en halogeenlampen van 230 volt maar ook voor dimbare led en spaarlampen.

Als de letter ‘’l’’ op de dimmer staan dan is deze alleen te combineren met gloei en halogeenlampen en vaak ook dimbare led verlichting. 

Led lampen

Waarvan de meeste led lampen dimbaar zijn, zijn toch nog steeds niet alle led lampen dimbaar. Mocht je nog geen led verlichting hebben raden wij wel zeker aan om dit te gaan doen. Er hangen hier alleen maar voordelen aan en bijna geen nadelen. De enige nadeel is dat de led lampen iets duurder in aanschaf zijn. De lampen mogen wel duurder zijn ze gaan wel heel veel langer mee, je hoeft nu minder snel een nieuwe lamp aan te schaffen en dus ook minder weg te gooien, op lange termijn is dit goed voor het milieu en je eigen portemonnee. De reden waarom je minder lampen hoeft te kopen is omdat led lampen 85% zuiniger zijn dan de normale gloei of spaarlampen.

Verlichting aanleggen door elektricien Utrecht 24/7

Omgaan met elektra kan nog steeds een spannende klus zijn, voor al uw klussen waar elektra aan te pas komt kunt u elektricien Utrecht 24/7 inschakelen. Dagelijks hebben wij meerdere ervaren elektriciens voor u klaar staan die u maar al te graag komen helpen.