Wikitopia
Image default
Bedrijven

Een fijn extraatje aan het eind van het jaar

Voor het ene bedrijf is december de rustigste periode van het jaar, voor het andere bedrijf is het juist het drukst. Bijna overal wordt na december de balans opgemaakt en gekeken hoe goed het jaar is geweest. Daarom is december de maand bij uitstek om je medewerkers te bedanken voor alle inzet en harde werken die ze geleverd hebben het afgelopen jaar. Hoe bedank je je medewerkers?

Waardering

Een extra schouderklopje kan natuurlijk nooit kwaad. Spreek extra vaak uit hoe blij je bent met de collega’s en hoe erg je het waardeert dat ze zulke inzet tonen. Van complimenten leeft iedereen op. Als je die extra vaak mag ontvangen, is het extra leuk om nog harder je best te doen voor het einde van het jaar.

Kerstpakket

Je bent niet verplicht om het als werkgever te geven, maar als werknemer is het wel extra leuk om dit te ontvangen. Iedereen leeft naar zijn of haar kerstpakket toe, het is altijd weer een verrassing wat erin zit. Wil je je medewerkers verrassen? Geef een kerstpakket van Rituals cadeau. Lekker ruikend spul voor onder de douche is altijd leuk om te krijgen, vooral als het luxe producten zijn. Uiteraard kan je ook voor iets anders kiezen, zoals bijvoorbeeld een cadeaubon of een pakket vol lekkere dingen.

Eindejaarsbonus

Waar nagenoeg iedereen blij van wordt, is van geld. Als je als bedrijf zijnde een goed jaar hebt gedraaid, wat is er dan leuker om alle medewerkers daarvoor de belonen? Zij zijn er per slot van rekening verantwoordelijk voor, zij hebben het grotendeels in de hand. Als bedankje voor het harde werken kan je ervoor kiezen om een bepaald percentage van de winst uit te keren aan alle werknemers. Zo hebben zij ook het idee dat ze iets terug zien van de extra omzetten die er gehaald zijn.