Wikitopia
Image default
Zakelijke dienstverlening

Duidelijkheid op de werkvloer

Is er binnen uw organisatie een personeelslid langdurig ziek, en wilt u graag duidelijkheid hierover. Schakel dan ons, Adxpert in voor een arbeidsdeskundig onderzoek.

Wat is een arbeidsdeskundig onderzoek?

Een arbeidsdeskundig onderzoek geeft antwoord op de vragen die u kan hebben omtrent een langdurig ziek personeelslid. Het geeft u duidelijkheid over hoelang u kan verwachten dat uw werknemer nog ziek is, of het werk aangepast kan worden op de mogelijkheden van de werknemer, of er misschien een andere functie mogelijk is binnen uw organisatie voor de werknemer of in het laatste geval, dat het beter dat wij gaan zoeken naar een werkplek buiten uw organisatie ‘het tweede spoor’.

Wat is een tweede spoortraject?

Een tweede spoortraject wordt ingezet (op advies van een arbeidsdeskundige die het arbeidsdeskundig onderzoek heeft verricht) als er binnen uw organisatie geen passend werk meer is voor de langdurig zieke werknemer. Dan gaan wij met onze ervaren coaches op zoek naar een goed passende baan buiten uw organisatie. Dit traject bevat een intakegesprek met de medewerker, adviesgesprek met u als werkgever en diverse loopbaantesten. Dit traject neemt enige weken tot maanden in beslag.

Hoe gaat een arbeidsdeskundig onderzoek in zijn werk?

Omdat wij begrijpen dat u zo snel mogelijk duidelijkheid wilt omtrent het arbeidsdeskundig onderzoek hebben wij binnen 5 dagen na uw aanvraag het onderzoek uitgevoerd, en binnen 5 dagen heeft u het conceptrapport van het onderzoek al in uw bezit. Dat betekent dus dat als uw het arbeidsdeskundig onderzoek heeft aangevraagd, dit binnen 10 dagen al geregeld is. Het conceptrapport dat u krijgt is geschreven door de arbeidsdeskundige en is een heldere en overzichtelijke arbeidsdeskundige rapportage met adviezen die erg van belang kunnen zijn en die u als werkgever en uw werknemer veel duidelijkheid geeft over hoe het nu verder moet.

Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan op adxpert.nl.