Wikitopia
Image default
Beauty en verzorging

Elektrisch poetsen voor kinderen is zeker aan te raden

Bent u op zoek naar de beste tandenpoets manier voor uw kleine kind? Het is natuurlijk belangrijk dat hun tanden gezond blijven en dat er geen gaatjes komen. Tandenpoetsen is om deze reden een noodzaak. Welke manier van tandenpoetsen raden we u aan? Elektrisch natuurlijk! Bent u benieuwd naar de reden waarom we elektrisch poetsen voor uw kinderen aanraden? Lees dan vooral verder, want we vertellen u graag waarom en welke voordelen dit heeft.

Waarom is het tandenpoetsen zo belangrijk voor uw kinderen?

Bijna alle kinderen zijn zoetekauwen. Zo lusten ze alle soorten snoep, frisdrank, koekjes allemaal lekker, maar helaas kan deze zoetigheid de tanden van uw kind beschadigen. Om te voorkomen dat uw kind beschadigen, zoals bijvoorbeeld gaatjes zou oplopen is het poetsen van de tanden belangrijk. Dit kan je manueel doen met een gewone tandenborstel en wat tandpasta, maar een elektrische tandenborstel voor kinderen is ook zeker aan te raden. Over de voordelen van dit elektrisch tandenpoetsen vertel ik je graag meer.

Wat zijn de voordelen van elektrisch tandenpoetsen bij uw kinderen?

Er zitten wel degelijk verschillen tussen een manuele en een elektrische tandenborstel en om deze reden kan de ene manier beter zijn als de ander, omdat ze verschillende voordelen hebben. Zo heeft een manuele tandenborstel een groter oppervlak wat het poetst, maar dit is eerder een minpunt als een pluspunt. Wie zegt namelijk dat een groot oppervlakte poetsen goed is? Nee iedere tand verdient tenslotte individuele aandacht.

Een motiverende held

De meeste elektrische tandenborstels voor kinderen hebben een mooie afbeelding van hun helden zoals bijvoorbeeld Paw Patrol, Frozen, Batman, Mickey Mouse en hiermee kunt u hen motiveren om hun tanden te gaan poetsen. Door hun te betrekken bij het design en door te zeggen dat bijvoorbeeld Elsa ook elke avond haar tanden goed poetst vinden ze dat tandenpoetsen opeens niet meer zo erg.

Niet veel nodig

Uw kind heeft niet veel kracht nodig om hun tanden te poetsen, omdat hun elektrische tandenborstel dit voor hen doet. Ook hoeven ze de borstel niet veel heen en weer te bewegen want ook dit doet hun tandenborstel voor hen.

Niet snel, snel

Kinderen vinden tandenpoetsen niet altijd even leuk en hierdoor kan het zijn dat uw kind zijn tanden niet lang genoeg poetst. De aangeraden tijd is twee minuten en daarom hebben sommige elektrische tandenborstels ook een ingebouwde timer. Dit zorgt ervoor dat uw kind wel zich wel aan de aangeraden tijd houdt.

Speciaal ontworpen

De elektrische tandenborstels voor kinderen zijn, hiervoor speciaal ontworpen. De kleine kop van de tandenborstel is klein genoeg om ook gemakkelijk achter hun kiezen te kunnen schoonmaken. Een extra tip die we u graag willen meegeven is om te beginnen met een tandpasta met een milde smaak. Niet alle kinderen houden namelijk van de penetrante smaak van de meeste munttandpasta´s. Er bestaan ook meerdere soorten tandpasta voor kinderen die een zoete smaak hebben. Dit is vooral goed om uw kind te laten wennen aan het gevoel van tandenpoetsen, zodat hun dit ook een gewoonte kunnen maken.

We hopen dat we met deze blog u genoeg geïnformeerd te hebben over de voordelen van elektrisch poetsen bij kinderen, zodat hun voor heel hun leven hun stralend gebit kunnen behouden.

https://www.tandartswereld.nl/